Yurtdışında Yeni Mutluluk: Sevgiye Göçmek için olduğu gibi

Yurtdışında yeni başlangıç
“İyi baktım ama mutlu değildim”

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Yeni bir başlangıç korkutucu olabilir. Babette yine de yapmaya cesaret etti. Bir ayrılıktan sonra şu anki arkadaşı ile bir araya geldi ve hayatını Almanya'da bıraktı.

Bu parça yıldız arşivinden geliyor ve ilk olarak Ocak 2024'te ortaya çıktı.

Neredeyse tipik bir Hollywood Schnulze gibi geliyor: bir kadın, bir erkek-yaklaşık on yıldır birbirlerini tanıyorlardı, ama bir şekilde asla işe yaramadı. Sonunda bir çift olana kadar gevşek bir şekilde temas halinde kalırlar. Ama bu hikaye icat edilmedi, burada söylediği 32 yaşındaki Babette'nin aşk hikayesi:

“Kağıt üzerinde Almanya'da her şeyim vardı: şehrin yakınında ve yine de yeşil, ailem köşede ve okul psikoloğu olarak güvenli bir iş. Memur olabiliyordum. İyi baktım, güzel şeyler alabilirim – ama mutlu değildim. Benim için iyi olmayan bir ilişki içindeydim. Ayrıldıktan sonra nihayet büyük aşkımla bir araya geldim.

Beklenmedik bir şekilde Danimarka'ya indi

Arkadaşımı yaklaşık on yıldır tanıyorum. Her zaman teması tuttuk, ancak bir araya gelmek için her zaman doğru zamanı kaçırdık. Ve şimdi ikimiz de bekardık – belki de gizlice bu anı bekledik. Arkadaşım yüksek lisans derecesinden bu yana Kopenhag'da yaşadı ve bir araya geldiğimizde nispeten hızlı bir şekilde bir aile kurmak istediğimize karar verdik. Ve ona Danimarka'ya taşınırdım. Almanya'da kızımızı doğurdum. Ebeveyn iznim sırasında Almanya ve Danimarka arasında çok seyahat ettim. Haziran 2023'ten beri Kopenhag'da bulundum ve bu adımda hiç pişman olmadım. Danimarka'ya geleceğimi hiç düşünmemiş olsam bile.

Her zaman yurtdışında yaşadığını hayal edebiliyordum, ama asla büyük İskandinavya hayranı değildi. Ama burada ne kadar uzun olursam, o kadar çok hoşuma gidiyor. Danimarka: İçinde Almanlardan daha gevşek ve daha rahat. Buradaki herkes kendilerini yapıyor – vergi ofisini arasam bile. Yaşam Felsefesi ile Hygge gerçekten gerçekten seviyor: rahatsız edici havalarda, evde bir çay ile rahat etmek veya Kopenhag'daki güzel kafeleri keşfetmek kolaydır. Yaz aylarında kışın dışarıda kaldığı için ödüllendirileceksiniz. Yaşam kalitesi sadece süper yüksek, her yerde yüzmeye gidebilirsiniz ve şehirde harika bir atmosfer var.

Kopenhag'a göçle risk aldım. Ama büyük şansımın adımını hissetti. Özgürlüğün benim için güvenlikten çok daha önemli olduğunu fark ettim. Bazı insanlar Kopenhag'a gitmek için adımımı naif olarak çağırırlar. Sanırım biraz naifim, ama bu da çocuğumu bir aile olmadan erkek arkadaşımla yalnız yetiştirmeye cesaret ederken bunun bir parçası olabilir. Bu bir meydan okuma, ama aynı zamanda bir çift olarak bizim için bir fırsat – bir takım olduğumuzu ve aynı zamanda çiftler halinde yaptığımızı bilmek. Acil bir durumda, Danimarka'da bir arkadaş ağımız da var. Tabii ki büyükanne sitede olmaktan farklı.

Büyük bir değişiklik olarak yeni başlangıç

Başlangıçta Kopenhag'da bazen çok yalnız hissettim, Almanya'daki hayatımı düşündüm ve kendimi Danimarka'da nasıl finanse edebileceğimi sordum. Ama yavaş yavaş buna çok iyi alıştım ve bir psikolog olarak serbest çalışan olarak çalıştım. Hayatımda bu kadar büyük bir değişime hakim olabileceğim bu yeni başlangıçta gördüğüm çok fazla güç verdi. Ve kendi hayatının önemli ölçüde değişmesi olumlu olabilir. Düşünce, acil bir durumda Almanya'ya geri dönebileceğim ve orada tekrar bir hayat inşa edebileceğim göçümde bana yardımcı oldu.

20 Şubat 2024.14: 50

Göç etmek

“Burada güvende ve özgür hissediyoruz”-Sicilya'daki yeni yaşam hakkında birkaç göç

Danimarka'da gelecek için daha iyi öğrenmek istiyorum. Almanya'dayken, ana dilimde konuşmaktan ve Danca'da ifade edemeyeceğim şeyleri dahil etmekten hoşlanıyorum. Çünkü sadece İngilizce konuştuğumda Kopenhag'da çok iyi çalıştığı bir lanet ve bir nimet olduğu için ve aile dilimiz de İngilizce. Ama daha fazlasını anlamak ve Dän: Inside ile daha fazla temas kurmak istiyorum. Şimdiye kadar Danimarkalı arkadaşlıklar yapmakta zorlanıyorum – ama insanlar burada açıldığında çok sıcak olduklarını hissediyorum. “

İlk ad, istek üzerine makalede verilmiştir. Tam adı editörler tarafından bilinir.