Yazarımızın kalbi bazen yarışır. Bu yüzden onunla yaşamayı öğrendi

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Bu metnin de okunmasını sağlayabilirsiniz:

İlk kez bir yolculukta oldu. İleride gittiğimi hatırlıyorum. Kırmızı bisikletim yeniydi, arkadaşım Lulu bagaj rafında oturuyordu. Elbe sağa aktı, biraz yokuş yukarı gitti ve o anda her şey değerliydi: annemin varlığı, bir ayrılık çocuğu olarak yaşamadım ve şimdi erkek arkadaşıyla arkamızda yürüyen. Lulu, yeni bisikletle ilgili sevinçim. Garip bir şekilde kalbimin etrafında dolaşabildim, tökezledi ve sonra daha önce hiç olmadığı gibi vurdu. Yarıştı. Tekrar düşündüğümde, kendimi yakındaki bir bankada yatarken, titreyen bir göğsüne sahip beş yıllık bir kişilik. Diğerleri etrafımda durdu. Bir jogger durdu, neler olduğunu sordu ve kısa süre sonra bankanın Haberin Detaylarıına asıldım. Kalp kırıklığı başladığı kadar aniden durdu. Ne zaman geri gelebileceği bilgisi olarak kaldı.

O zamandan beri Elbe'de kalbim ve ben bir ilişki içindeyiz. Hayatım boyunca, duygusal olarak çalkalandığım ve bazen fiziksel olarak uyguladığım durumlarda sayısız kez çırpındı. Aşık olduğum, endişeli, bunalmış olduğum. Hala çırpınıyor ve çalıştığım çalışmakla ilgili değil. Onlara söylemezsen, çılgın kalbim çağırıyor, size söylüyorum! Ve sonra halı -denetleyicilere, kiremit koridorlarında, trende veya ormanda oturup bekleyip tekrar tıklamasını beklemesini beklerim. En iyi durumda, umursamam için sessizdir. Rast ve Clink, vücudum neredeyse 40 yıldır fiiller. Bu dünyadaki hiçbir şey beni kalbim kadar şiddetle frenlemiyor. Bana her şeyin düşündüğümden daha az önemli olduğunu hatırlatıyor. Bilgiyi her yerinden çıkardığımda sakinleştirip tekrar incelememe izin vermiyorum.

Kalp bir mangoya benzer, bir doktor yazdı ve onunla bir şeyler yapabilirim. “
Ritim bozuklukları dikkatimi keskinleştirebilir, ancak hepimizin kalplerimizle bir ilişkimiz var – böbreklerimizin aksine. Mucizevi bir organ. Sternum, kaburgalar, akciğer kanatları ve diyafram ile korunan göğsün sol tarafında hafifçe eğimli oturur. Bir doktor bunun bir mangoya benzediğini yazdı ve onunla bir şeyler yapabilirim. Doğası sanatsal, aynı zamanda karmaşıktır. Büyük ölçüde özerk bir şekilde çalışır: kendi kontrol merkezinde, günde yaklaşık yüz bin kez yenmesini sağlayan sinüs düğümü vardır. 24 saat içinde vücuttan yaklaşık 7000 litre, ömür boyu pompalar. Uzun süre kesinlikle birkaç kilo kilo olacağını düşündüm. Çikolata tart Schütte'mdeki şeker miktarı kadar hafif, zar zor 300 gram.

Dövmeyi bırak, biz ölüyoruz. Bu nedenle, kalp açığa çıktığında veya acı çektiğinde yarıştığında veya tökezlediğinde bizi korkutur. Endişemiz abartılı değildir, çünkü mükemmel tıbbi bakıma güvenebilsek de, kardiyovasküler hastalıklar bu ülkede en yaygın ölüm nedenidir. Geçen yıl 358.000'den fazla kişi öldü. En çok reçete edilen ilaçların kardiyovasküler ilaç olması şaşırtıcı değildir. Ayrıca kalbimizi diğer birçok ülkedeki insanlardan daha fazla zorluyoruz. Her durumda, Batı Avrupa karşılaştırmasında sizden daha düşük ortalama yaşam beklentisi var.

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun

Stern 13/2024'te yayınlandı