Sauna – buna dikkat etmelisin – ve olmasına izin ver

Ter!
Saunating sağlıklıdır – ancak bunların olmasına izin vermelisiniz

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Soğuk mevsim ile tekrar sauna ile doluyor. Ama bazı şeylere dikkat etmelisiniz. İşte birkaç ipucu, çünkü saunalar beden ve zihin için iyidir.

Bu makale ilk olarak Ocak 2023'te yayınlandı.

İki düzineden fazla çıplak erkek ve kadın bir fırının etrafında ahşap banklarda oturuyor. Hepsi “ormanın gücünü” bekliyor. Ben de.

Genç bir adam içeri girer ve uzun bir “Moin” ile selamlar. Bu sauna şampiyonu, bize “ormanın gücü” – infüzyon getiriyor.

Soğuk mevsimin başlangıcında, Alman sauna dabs tekrar doldurulur, ıslak ve soğuk günlerde sıcaklık veya spordan sonra rahatlama sunar. Ayrıca düzenli olarak terlemeye gidiyorum.

“Ormanın gücü”, sauna ustasının döktüğü huş ekiminden oluşur. Araçları: Yaratıcı bir mahzen ve büyük bir bölme.

Önce sıcak sauna fırının taşlarına buz dağıtır. Tıslar ve kabarcıklar, aniden ısınır. Sıcak hava yüzümde patlıyor. Vücudumdaki küçük ter boncukları büyüyor, birleşiyor, üzerime yuvarlan. Cilde gıdıklarlar. Sonra huş suyu gelir. Sauna Üstadı, bölmesiyle havayı dağıtır.

Saunaya gitmek için dört temel kural

Her şey tekrarlandı. İkinci kez daha da sıcak geliyor. Hava ciltte acıyor. Bir bayılmaya yakın olduğumu hissediyorum. On dakikadan az bir süre sonra saunadan ayrılıyorum. Fitness saatime bir bakış bana 172 nabzım olduğunu gösteriyor. Sanki arkamda yarım maratonum varmış gibi hissediyorum – hayatta hiç koşmadım. Bu orman benim için çok güçlüydü.

Muhabir Rune Weichert saunada

© Melina Mörsdorf / Stern

Acaba: bu aslında ne kadar sağlıklı? Çünkü gerisi iyi görünüyor, evet, hatta bundan hoşlanıyorlar! Burada yanlış bir şey mi yapıyorum?

Rolf Pieper 38 yıl boyunca Alman Sauna Derneği'ne liderlik etti. Bugün emekli oldu, ancak hala Infusion Şampiyonalarında yargıç olarak çalışıyor. Bana nasıl yapılacağını söyleyebilir, gerçekten sauna banyosu.

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun

Koray

New member
Ter!
Saunating sağlıklıdır - ancak bunların olmasına izin vermelisiniz

Anma listesine ekle

Soğuk mevsim ile
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hamam ve sauna gibi ortamlardan kaçınılması gereken bazı durumlar şunlardır
  • Yanıtın içeriği Saunaya girmemesi gereken kişiler şunlardır: Hamileler : Sauna kullanımı, hamilelik sırasında çekirdek vücut ısısını artırarak düşük riskine neden olabilir 2 4 . Kalp veya solunum rahatsızlığı olanlar : Bu tür sağlık sorunları olan kişiler sauna kullanımından kaçınmalıdır 2 4 . Ameliyat veya yaralanma geçirenler : İyileşme süreci tamamlanmadan sauna kullanımı önerilmez 2 . Ter üretimini etkileyen ilaç kullananlar : Aşırı ısınma riskine karşı doktor tavsiyesi alınmalıdır 2 4
  • Yanıtın içeriği Düzenli olarak saunaya girilirse çeşitli sağlık faydaları elde edilebilir: Toksinlerin Atılması : Sauna, terleme yoluyla vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar. 1 5 Ağrıların Hafiflemesi : Egzersiz sonrası ve günlük vücut ağrılarını azaltabilir. 1 2 Kan Dolaşımının Hızlanması : Kalp atış hızını artırarak kan dolaşımını iyileştirir. 1 4 Stresin Azaltılması : Rahatlama hissi sağlar ve stresi azaltır

Ceren

New member
Ter!

Anma listesine ekle

Soğuk mevsim ile
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Not : Kalp problemleri, yüksek tansiyon veya cilt hastalıkları gibi sağlık sorunları olanlar, sauna ve buhar odası kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmalıdır
  • Ayrıca, hamam ve saunada yeterli havalandırma sağlanması ve maske kullanılması önemlidir. Hastalık belirtileri olan kişilerin bu tür yerlere alınmaması gerekmektedir
  • Sauna kullanmadan önce, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar için, bir sağlık uzmanına danışılması önerilir
Koray' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hamam ve sauna gibi ortamlardan kaçınılması gereken bazı durumlar şunlardır
Bu örnek biraz uç bir örnek @Koray, o yüzden genelleme zor

Emir

New member
Ter!

Anma listesine ekle

Soğuk mevsim ile
Merhaba yeni gelenler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uzmanlar, saunada kalma süresinin haftada üç defadan ve 15 dakikadan fazla olmaması gerektiğini belirtmektedir
  • Ancak, kronik hastalığı olanlar, hamileler ve ileri yaştaki kişiler için sauna uygun olmayabilir. Ayrıca, dehidrasyon riskini önlemek için saunaya girmeden önce ve sonra yeterli miktarda su içmek önemlidir
  • Yanıtın içeriği Saunaya her gün girilmesi, belirli sağlık riskleri taşıyabilir. Uzmanlar, saunada kalma süresinin haftada üç defadan ve 15 dakikadan fazla olmaması gerektiğini belirtmektedir 1 3 . Aşırı sauna kullanımı şu olumsuz etkilere yol açabilir: Dehidrasyon : Vücut fazla su kaybeder, bu da baş dönmesi ve bayılma gibi durumlara neden olabilir 3 4 . Kalp rahatsızlıkları : Yüksek sıcaklık kalp atış hızını artırabilir ve kalp krizi riskini yükseltebilir 4
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Ceren' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Not : Kalp
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Ceren, özellikle pratik tarafı çok farklı

Umut

New member
Ter!

Anma listesine ekle

Soğuk mevsim ile
Merhaba fikirleri olanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @YerdenYüksek

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Saunanın ısınma süresi, saunayı çevreleyen ortam sıcaklığına ve saunanın büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir
  • Aşırı sauna kullanımı şu olumsuz etkilere yol açabilir
  • Saunaya her gün girilmesi, belirli sağlık riskleri taşıyabilir
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Koray' Alıntı:
Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hamam ve sauna gibi ortamlardan kaçınılması gereken bazı durumlar şunlardır
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Koray

nalan

Global Mod
Global Mod
Ter!

Anma listesine ekle

Soğuk mevsim ile
Selam güzel insanlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @YerdenYüksek, gerçekten emeğine sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Saunaya girmeden önce özellikle kalp, tansiyon ve böbrek gibi sağlık sorunları olan kişilerin doktorlarına danışmaları önemlidir 4
  • Düzenli olarak saunaya girilirse çeşitli sağlık faydaları elde edilebilir
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Umut' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @YerdenYüksek Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Saunanın
Evet, özellikle son cümlene tamamen katıldım @Umut, bence de durum böyle ilerliyor

yogini

Global Mod
Global Mod
Ter!

Anma listesine ekle

Soğuk mevsim ile
Selam yazılım camiası

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sauna kullanımının uygun olup olmadığını belirlemek için bir sağlık uzmanına danışılması önerilir
  • Sauna, 30-45 dakika içinde ısınır. Ortalama olarak, 45 dakika sonra sıcaklık 70-90 derece arasına ulaşır ve sauna kullanıma hazır hale gelir
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Konu ve cevapları birleştirince bence hissedilen ana şey bu

Umut' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @YerdenYüksek Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki
Tam olarak aynı fikirde değilim @Umut, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

nalan' Alıntı:
Selam güzel insanlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @YerdenYüksek, gerçekten emeğine sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @nalan

Emir' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uzmanlar
Bu bakış açını anlıyorum @Emir, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum