YerdenYüksek
Member
Avrupa ve Orta Asya’da Gıda Güvenliği ve Beslenmeye Bölgesel Genel Bakış 2022 raporu, Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) ortak bir çalışmasıdır; Tarımsal Kalkınma Fonu, IFAD; BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF); Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP); BM Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE); Dünya Gıda Programı (WFP); Dünya Sağlık Örgütü (WHO); ve Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO).
Yerel yaşam çizgisi
Yayın yerel tarımı can simidi olarak gösteriyor artan gıda güvensizliği ve yetersiz beslenmeyi önlemeye çalışan ülkeler için.
“Umarız bu rapor değerli bilgi ve kanıtlar sağlar ve bilinçli bir diyalog için seçeneklerin belirlenmesine katkıda bulunur ve bizim gibi tüm ortakların ortak eylemi ilerlemeyi hızlandırmak için birlikte çalışmak açlığın olmadığı ve sağlıklı bir Avrupa ve Orta Asya hedefine doğru”, önsözü okur.
Manzarayı anlamak
Raporda, COVID-19 ve Ukrayna’daki savaşa rağmen, rapor verilerine göre bölgenin hala dünyanın diğer bölgelerine göre daha iyi durumda olduğu, ancak ülkelerin daha fazla dezavantajdan kaçınmak için yolda kalması gerektiği belirtildi.
Yetersiz beslenmenin 2020 yılına kadar küresel olarak yüzde 9,9’a çıkacağını ve o zamandan beri kötüleştiğini tahmin ediyor, ancak Avrupa ve Orta Asya’daki 50’den fazla ülke için bu rakam düştü. yüzde 2,5’in altında kaldı.
Tarihsel eşitsizlikler ve farklı gelişmişlik düzeyleri ve bütçe kısıtlamaları da ülkelerin sağlıklı beslenmeyi nasıl destekleyebileceğini belirlemede kilit rol oynuyor.
“Üçlü Mücadele”
Rapor, gıda ve tarım politikalarının, raporun sürekli değişen “üçlü zorluk” olarak adlandırdığı şeye yanıt verecek şekilde uyarlanması gerektiğini belirtiyor. sağlıklı gıdayı daha uygun fiyatlı hale getirebilen, çiftçilere daha iyi geçim kaynakları sağlayabilen ve çevresel sürdürülebilirliği iyileştirebilen tarımsal gıda sistemleri.
Sistemleri ve diyetleri iyileştirebilecek faktörler, çiftçilere bireysel olarak fayda sağlayan ve genel hizmetleri – özellikle tarımsal araştırma ve geliştirme – sürekli eğitimi iyileştirmeyi amaçlayan teşvikleri içerir. haşere ve hastalık kontrolü, kamu gıda güvenliği kontrol sistemleri, iklim dostu tarım ve emisyon açısından verimli teknolojiler ve uygulamalar.