Yaza Uyum: Isıda Güvenli Eğitim İçin On İpucu

Yüksek sıcaklık
Sıcak günlerde açık hava sporları söz konusu olduğunda dikkat etmeniz gereken on şey

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Yaz aylarında serbest hava sporu eğlencelidir, ancak sıcaklıkta tehlikeli olabilir. Burada neye dikkat etmeniz gerektiğini bulabilirsiniz.

Temiz havadaki hareket sağlıklıdır. Peki ya sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkıyorsa? Şüphesiz, yaz ayları özellikle vücudu talep ediyor. 25 derecelik bir sıcaklığa kadar, koşu veya bisiklet eğitimi için özel önlemler almanız gerekmez. İyi güneş koruması kesinlikle yeterlidir. 30 derecenin üzerindeki sıcaklıklar yükselirse, açık havada egzersiz hala mümkündür, ancak birkaç önlem almalısınız. Çünkü özellikle dolaşım gereklidir.

Bazı çalışmalarda belgelendiği gibi, insan organizması aşırı ısınmaya karşı inşa edilmiş bir koruyucu mekanizmaya sahiptir. Üzerindeki kontrol beyinde. Yaklaşık 40 derece vücut sıcaklığında, bizi durmaya zorlayacak sinyaller gönderir. Ancak, koruma mükemmel değildir. Her zaman antrenman yapmaya devam eden sporcular vardır. Bu nedenle, doktorlar uyarı sinyallerine dikkat etmeniz gerektiği konusunda uyarır. En son baş ağrısı, kramplar, soğuk-sıcak duşlar ve mide ağrısı durumunda eğitim bitmelidir. Bu aynı zamanda rahatsız edici derecede yüksek bir nabız veya rahatsızlık için de geçerlidir. Sonra gölgeleri arama, soğuma ve eve rahatlama zamanı.

İşte yüksek sıcaklıklarda eğitim için en önemli kurallar:

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun