YerdenYüksek
Member
Yağlı karaciğer
Yani diyet olmadan tehlikeli göbek yağından kurtulursun
Mevcut bağlantıyı kopyalayın
Anma listesine ekle
Çoğu zaman, birçoğu yağlı bir karaciğerden muzdariptir. Tetik, mide üzerindeki yağın üstünde. Diyetinizi biraz değiştirirseniz, karaciğeri tekrar sağlıklı tutabilirsiniz.
Yağlı karaciğer bir medeniyet hastalığıdır. Bu arada uzmanlar, Batı sanayileşmiş ülkelerdeki nüfusun yüzde 30'unun karaciğerdeki patolojik değişimden muzdarip olduğunu tahmin ediyor. Bugün çoğunlukla SO -Called metabolik sendromdan kaynaklanmaktadır. Bu, aşırı kilolu, artan kan şekeri seviyelerinin yanı sıra zayıf kan lipit seviyeleri ve yüksek tansiyonun bir kombinasyonudur. Her şeyden önce, sözde visseral yağ, yani göbek yağı, yağlı bir karaciğerin gelişimi için önemli bir tetikleyicidir. Tüm bu sorunların nedenleri öncelikle sağlıksız beslenme ve egzersiz eksikliğidir.
Özellikle vücut vücuda kullanabileceğinden daha fazla enerji eklendiğinde, bir noktada saklamaya başlar. Ne yazık ki sadece yağ dokusunda değil, aynı zamanda karaciğerde. Yağlı karaciğerin gelişimi genellikle ilk başta fark edilmez. Neredeyse herhangi bir semptom yok. Genellikle etkilenenler sadece spesifik olmayan yorgunluk ve yorgunluk hissederler. Bazen sağ üst karın içinde hafif bir basınç veya dolgunluk fark edersiniz. Bu nedenle tanı sıklıkla çok geç yapılır – çoğunlukla kan sayımında çarpıcı değerler ve ultrason muayenesi ile tetiklenir.
Tedavi edilmeyen, yağlı bir karaciğer genellikle iltihabı tetikler ve organı yaraladı. Diyabet gibi hastalıklar sonuçtur ve kardiyovasküler hastalıktan ölme olasılığı da artar. Yağlı bir karaciğer tümör oluşumunu da destekleyebilir. Genel olarak, uzmanlar artık yüksek tansiyon veya vasküler kalsifikasyon gibi tüm kronik hastalıkların yaklaşık yüzde 70'inin dengesiz veya bir diyetten kaynaklandığını varsaymaktadır.
Yağlı karaciğeri önleyin: Bu yiyecekler midede yağla savaşıyor
Bu nedenle önemli soru: Tehlikeli göbek yağıyla mücadele etmek ve yavaş yavaş karaciğeri iyileştirmek için ne yemelisiniz? En önemli ipuçlarını bir araya getirdik.
1. Diyet esas olarak sebzeler, meyve ve doyurucu fındık, baklagiller, yumurta, süt ürünleri, balık veya kümes hayvanlarından oluşmalıdır. Ayrıca, esas olarak yüksek kaliteli bitkisel yağlar tüketmelisiniz. Özellikle zeytinyağı özellikle sağlıklıdır. Ancak, sadece çok cömert zevkle. Çünkü olumlu bir etki elde etmek için günde yaklaşık 50 gram zeytinyağı tüketmelisiniz.
2. Yediğiniz karbonhidrat türüne dikkat edin. Vücudumuzun ana enerji tedarikçileridir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Tuffs Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, karbonhidratlarla tamamen dağıtılan kişilerin hafıza testleri sırasında düşük kesimler olduğunu göstermiştir. Bağırsak ve cilt ayrıca bir enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Ancak son yıllarda tüketim çok arttı. Genellikle sağlıklı seviyenin çok ötesinde. Bu sorunlara neden olur, çünkü genellikle basit karbonhidratlar yediğimiz için. Genellikle sadece tatlı tadı ve sadece enerji kaynakları olan basit şeker bileşiklerinden oluşurlar. Neredeyse hiç vitamin veya mineral içermezler. Her şeyden önce, daha sonra istekleri tetikleyen kan şekerini hızla yukarı kaldırırlar.
Bu nedenle, karmaşık, yani fiber -zengin karbonhidratlardan gelen yiyeceklere başvurmak daha iyidir. Buna kepekli ekmek, tam tahıllı makarna, kepekli pirinç veya tahıl dahildir.
Şeker cazip ama aynı zamanda sağlıksız
3. Çalıştığı yerde şekerden kaçının. Şeker, göbek yağının geliştirilmesinin ana sürücüsüdür. Evet, beynimiz şekeri çok seviyor. Kumaş, beyindeki ödül merkezini özellikle hızlı bir şekilde aktive eder. Ama bizi alamıyor. Mikrobiyomun sağlıklı bileşimi de şeker tüketiminden muzdariptir. Bu arada, bu tatlandırıcılar için de geçerlidir. Örneğin, vücudun enerji gereksinimi uzun süre karşılanabilir, ancak bir grup bakteri daha fazlasını talep eder. Şekerli yiyecek tercihi ile bizi yememizi sağlıyorlar. Ve şekerli gıda ile ne kadar çok beslenirlerse, bu kötü bakteriler sağlıklı olanı o kadar fazla yerinden eder.
4. Vücudunuzu düzenli olarak vücudunuza tedavi edin. Giderek daha fazla insan ana yemekler arasında küçük atıştırmalıklar kullanıyor. Günde sadece üç kez yediğiniz zamanlar çoktan gitti. Bugün yemek temelde ve her yerde mevcuttur. Ama bedenimiz hala eski zamanlardan – ve molalar alıyor. Çünkü önce verilen enerjiyi işlemesi gerekir. Tekrar tekrar beslenirse, bir motor gibi tüm hızıyla devam eder. Karaciğer özellikle yiyeceksiz fazlardan yararlanır. Bu nedenle oruç veya aralık açlığı, filtre organına yenilenmesinde yardımcı olmak için iyi yöntemler olarak kabul edilir.
5. İçecek seçimi de önemlidir. Çoğu insan çok az içiyor ve çok sık şeker içeren limonata tutuyor. Su ve şekersiz çaylar daha iyidir. Alkolden mümkün olduğunca tamamen kaçınmalısınız.
Yani diyet olmadan tehlikeli göbek yağından kurtulursun
Mevcut bağlantıyı kopyalayın
Anma listesine ekle
Çoğu zaman, birçoğu yağlı bir karaciğerden muzdariptir. Tetik, mide üzerindeki yağın üstünde. Diyetinizi biraz değiştirirseniz, karaciğeri tekrar sağlıklı tutabilirsiniz.
Yağlı karaciğer bir medeniyet hastalığıdır. Bu arada uzmanlar, Batı sanayileşmiş ülkelerdeki nüfusun yüzde 30'unun karaciğerdeki patolojik değişimden muzdarip olduğunu tahmin ediyor. Bugün çoğunlukla SO -Called metabolik sendromdan kaynaklanmaktadır. Bu, aşırı kilolu, artan kan şekeri seviyelerinin yanı sıra zayıf kan lipit seviyeleri ve yüksek tansiyonun bir kombinasyonudur. Her şeyden önce, sözde visseral yağ, yani göbek yağı, yağlı bir karaciğerin gelişimi için önemli bir tetikleyicidir. Tüm bu sorunların nedenleri öncelikle sağlıksız beslenme ve egzersiz eksikliğidir.
Özellikle vücut vücuda kullanabileceğinden daha fazla enerji eklendiğinde, bir noktada saklamaya başlar. Ne yazık ki sadece yağ dokusunda değil, aynı zamanda karaciğerde. Yağlı karaciğerin gelişimi genellikle ilk başta fark edilmez. Neredeyse herhangi bir semptom yok. Genellikle etkilenenler sadece spesifik olmayan yorgunluk ve yorgunluk hissederler. Bazen sağ üst karın içinde hafif bir basınç veya dolgunluk fark edersiniz. Bu nedenle tanı sıklıkla çok geç yapılır – çoğunlukla kan sayımında çarpıcı değerler ve ultrason muayenesi ile tetiklenir.
Tedavi edilmeyen, yağlı bir karaciğer genellikle iltihabı tetikler ve organı yaraladı. Diyabet gibi hastalıklar sonuçtur ve kardiyovasküler hastalıktan ölme olasılığı da artar. Yağlı bir karaciğer tümör oluşumunu da destekleyebilir. Genel olarak, uzmanlar artık yüksek tansiyon veya vasküler kalsifikasyon gibi tüm kronik hastalıkların yaklaşık yüzde 70'inin dengesiz veya bir diyetten kaynaklandığını varsaymaktadır.
Yağlı karaciğeri önleyin: Bu yiyecekler midede yağla savaşıyor
Bu nedenle önemli soru: Tehlikeli göbek yağıyla mücadele etmek ve yavaş yavaş karaciğeri iyileştirmek için ne yemelisiniz? En önemli ipuçlarını bir araya getirdik.
1. Diyet esas olarak sebzeler, meyve ve doyurucu fındık, baklagiller, yumurta, süt ürünleri, balık veya kümes hayvanlarından oluşmalıdır. Ayrıca, esas olarak yüksek kaliteli bitkisel yağlar tüketmelisiniz. Özellikle zeytinyağı özellikle sağlıklıdır. Ancak, sadece çok cömert zevkle. Çünkü olumlu bir etki elde etmek için günde yaklaşık 50 gram zeytinyağı tüketmelisiniz.
2. Yediğiniz karbonhidrat türüne dikkat edin. Vücudumuzun ana enerji tedarikçileridir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Tuffs Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, karbonhidratlarla tamamen dağıtılan kişilerin hafıza testleri sırasında düşük kesimler olduğunu göstermiştir. Bağırsak ve cilt ayrıca bir enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Ancak son yıllarda tüketim çok arttı. Genellikle sağlıklı seviyenin çok ötesinde. Bu sorunlara neden olur, çünkü genellikle basit karbonhidratlar yediğimiz için. Genellikle sadece tatlı tadı ve sadece enerji kaynakları olan basit şeker bileşiklerinden oluşurlar. Neredeyse hiç vitamin veya mineral içermezler. Her şeyden önce, daha sonra istekleri tetikleyen kan şekerini hızla yukarı kaldırırlar.
Bu nedenle, karmaşık, yani fiber -zengin karbonhidratlardan gelen yiyeceklere başvurmak daha iyidir. Buna kepekli ekmek, tam tahıllı makarna, kepekli pirinç veya tahıl dahildir.
Şeker cazip ama aynı zamanda sağlıksız
3. Çalıştığı yerde şekerden kaçının. Şeker, göbek yağının geliştirilmesinin ana sürücüsüdür. Evet, beynimiz şekeri çok seviyor. Kumaş, beyindeki ödül merkezini özellikle hızlı bir şekilde aktive eder. Ama bizi alamıyor. Mikrobiyomun sağlıklı bileşimi de şeker tüketiminden muzdariptir. Bu arada, bu tatlandırıcılar için de geçerlidir. Örneğin, vücudun enerji gereksinimi uzun süre karşılanabilir, ancak bir grup bakteri daha fazlasını talep eder. Şekerli yiyecek tercihi ile bizi yememizi sağlıyorlar. Ve şekerli gıda ile ne kadar çok beslenirlerse, bu kötü bakteriler sağlıklı olanı o kadar fazla yerinden eder.
4. Vücudunuzu düzenli olarak vücudunuza tedavi edin. Giderek daha fazla insan ana yemekler arasında küçük atıştırmalıklar kullanıyor. Günde sadece üç kez yediğiniz zamanlar çoktan gitti. Bugün yemek temelde ve her yerde mevcuttur. Ama bedenimiz hala eski zamanlardan – ve molalar alıyor. Çünkü önce verilen enerjiyi işlemesi gerekir. Tekrar tekrar beslenirse, bir motor gibi tüm hızıyla devam eder. Karaciğer özellikle yiyeceksiz fazlardan yararlanır. Bu nedenle oruç veya aralık açlığı, filtre organına yenilenmesinde yardımcı olmak için iyi yöntemler olarak kabul edilir.
5. İçecek seçimi de önemlidir. Çoğu insan çok az içiyor ve çok sık şeker içeren limonata tutuyor. Su ve şekersiz çaylar daha iyidir. Alkolden mümkün olduğunca tamamen kaçınmalısınız.