Whatsapp Arama Engeli Nasıl Yapılır ?

Emir

New member
Whatsapp Arama Engeli Nedir ve Nasıl Yapılır?

Whatsapp, günümüzün en popüler mesajlaşma ve arama uygulamalarından biri olarak milyonlarca kullanıcıya hizmet vermektedir. Ancak, bazen belirli nedenlerle kişilerin birbirlerini engellemesi gerekebilir. Bu engelleme genellikle mesajlaşmayı durdurmak için yapılır, ancak bazen arama engeli de uygulanabilir. Peki, Whatsapp arama engeli nedir ve nasıl yapılır?

Whatsapp Arama Engeli Nedir?

Whatsapp arama engeli, bir kişinin diğer bir kişinin kendisini aramasını engellemesidir. Bu, kişinin sizi Whatsapp üzerinden telefonla aramasını veya Whatsapp üzerinden sesli veya görüntülü arama yapmasını engeller. Arama engeli koyulan kişi, aramaları göremez ve cevaplayamaz. Ancak, mesajlaşma devam edebilir.

Whatsapp Arama Engeli Nasıl Yapılır?

Whatsapp'ta birini arama engeline almak oldukça basittir. İşte adımlar:

Adım 1: Kişiyi Seçin

Whatsapp uygulamasını açın ve arama engeli koymak istediğiniz kişiyi seçin.

Adım 2: Üst Menüyü Açın

Kişinin sohbet ekranında, sağ üst köşede bulunan üç noktalı menü simgesine dokunun.

Adım 3: "Engelle"yi Seçin

Açılan menüden "Engelle" seçeneğine dokunun.

Adım 4: Onaylayın

Karşınıza çıkan uyarı penceresinde "Engellemek istediğinizden emin misiniz?" gibi bir soru görünecek. Bu uyarıyı onaylamak için "Engelle" seçeneğine dokunun.

Adım 5: Arama Engeli Koymak İçin Onaylayın

Bir sonraki pencerede, "Sadece mesajlaşmayı engelle" veya "Aramaları ve mesajlaşmayı engelle" gibi seçeneklerden birini seçin. Arama engeli koymak istiyorsanız, ikinci seçeneği seçin.

Adım 6: Tamamlayın

Seçiminizi yaptıktan sonra, işlem tamamlandı ve kişi artık arama engeli altında.

Whatsapp Arama Engeli Nasıl Kaldırılır?

Eğer arama engeli koyduğunuz bir kişiyi tekrar aramak isterseniz veya birinin size koyduğu arama engelini kaldırmak isterseniz, aynı adımları takip edebilirsiniz. Ancak bu sefer "Engeli Kaldır" seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.

Sonuç

Whatsapp arama engeli, kullanıcıların iletişimini sınırlamak için kullanabilecekleri bir özelliktir. Bu basit adımları takip ederek istenmeyen aramaları engelleyebilir veya engellenmiş kişilerin aramalarını engelleyebilirsiniz. Ancak, bu tür önlemlerin kullanımıyla ilgili dikkatli olmak önemlidir, çünkü iletişim kopukluğuna ve yanlış anlaşılmaların artmasına neden olabilir. İletişimde sağlıklı sınırlar kurmanın önemini unutmayın.