CHENNAI: Vali RN Ravi’nin kumar karşıtı yasa tasarısını iade etmesinden iki gün sonra Tamil Nadu meclis başkanı konuştu M Appavu Cuma günü baskı altında hareket etmiş olabileceğini söyledi. “Hindistan Anayasası’nın 200. Maddesi, Valinin tasdik ile ilgili yetkilerini ele almaktadır. Okumuş olsaydı, yasama yetkisi olmadığını söylemezdi. Anayasanın 200. Maddesini okuması gerekir.” Appavu TOI’ye söyledi.
Daha önce Sekreterlik’te gazetecilere konuşan Appavu, valiye eylül ayında çevrim içi kumara karşı bir yasayı kendisinin çıkardığını ve tasarının herhangi bir değişiklik olmaksızın bu yasanın yerini alacağını hatırlatmaya çalıştı. “Üzerinde muvafakat vermemesi yönünde bir baskı oldu mu bilmiyorum. Ancak meclisin oybirliğiyle çıkardığı yasayı kabul etmek istediğini düşünüyorum.” kararnameyi kabul etti ve ardından çevrimiçi oyun endüstrisinin temsilcileriyle yaptığı görüşmeye dair basında haberler çıktı.
Konuşmacı, Bihar Milletvekili Sushil Kumar Modi’nin, DMK Milletvekili dahil 20 milletvekili ile birlikte çevrimiçi kumarın etkisi konusunu gündeme getirdiğini söyledi. Kanimozhi NVN Somu içinde Rajya Sabha geçen yıl ekim ayında Başkan Yardımcısı ve Rajya Sabha Başkanı Venkaiah Naidu, Union Electronics ve BT Bakanı Ashwini Vaishnaw’a endişeleri dikkate almasını ve Adalet Bakanlığına danışmasını ve gerekli adımları atmasını söyledi. “Başkan yardımcısı bunun bir beceri oyunu değil, bir öldürme oyunu olduğunu belirtmişti.
Ashwini Vaishnaw, Şubat ayında DMK Milletvekili Tamizhachi Thangapandian’a bunun Liste II eyalet listesinin bir parçası olduğunu söyleyerek yanıt verdi,” dedi. ya da dikkatini çekmiş olsaydı” dedi. K Chandru konuyu araştırmak ve halkın katılımı sırasında mevzuatı onaylayan 10.735 yorumdan 10.708’ini almak. Konuşmacı, “Tasarı, hükümetin yasaları incelemesinin ardından eyalet meclisine sunuldu. Bunda bir kusur görmüyorum” dedi.