YerdenYüksek
Member
Fas’ın Rabat kentinde bu hafta düzenlenen bir toplantıda İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi’ne alındılar.
Sürdürülebilir toplulukların kültürel uygulamalarının ve bilgi birikiminin çeşitliliğini tanıyan ve destekleyen paha biçilmez ulusal hazineler listesine on dokuz öğe eklendi.
Ukrayna pancar çorbası kültürü ve Türkiye’den gelen geleneksel Ahlat duvar işçiliği de dahil olmak üzere diğer beş unsur, acilen korunması gereken Somut Olmayan Kültürel Miras olarak listelendi.
Yemek, inanç, parti haftası
Kutsal Hafta, Guatemala’nın en önemli olaylarından biridir. Mesih’in tutkusunu, ölümünü ve dirilişini anan hem dini hem de kültürel bir kutlamadır.
Alaylar, gece nöbetleri ve cenaze yürüyüşleri yapılır; mevsimlik yemekler servis edilir; evlerin ve binaların cepheleri süslenir, halılar, bahçeler ve sunaklar oluşturulur. Ancak faaliyetler ve ortak unsurlar bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir.
UNESCO, bu uygulama ve geleneklerin, etkinliğe aktif katılım ve hazırlıkların yanı sıra medya aracılığıyla yüzyıllardır genç kuşaklara aktarıldığını kaydetti.
“Etkinlik, farklı sosyal gruplardan insanların katılımıyla hoşgörü ve katılımı teşvik ediyor ve ilgili kişi ve kurumlar arasında karşılıklı saygı ve takdiri teşvik ediyor.
Unsplash/五玄土 ORIENTO
Çay sadece bir tarım ürünü değil, aynı zamanda Çin ulusal kültüründe de önemi var.
Yapraktan bardağa çay ritüelleri
Çay, evlerde, atölyelerde, çay evlerinde, restoranlarda ve tapınaklarda servis edildiği Çin’de günlük hayatın içine işliyor.
Düğünler de dahil olmak üzere sosyal etkileşim ve törenlerin önemli bir parçasıdır.
Çin’in geleneksel çay işleme teknikleri, çay plantasyonu yönetimi, çay yaprağı toplama ve manuel işleme ile ilgili bilgi, beceri ve uygulamaları beraberinde getiriyor.
Bunlar, çay üreticileri, çiftçiler ve sanatçılar ile tipik olarak çayla servis edilen hamur işlerini yapanlar da dahil olmak üzere aileler ve öğrenim yerleri aracılığıyla aktarılır.
Fransa’nın günlük ekmeği
Baget, Fransa’daki en popüler ekmektir ve UNESCO listesine dahil edilmesi, yalnızca dört malzemeden yapılan çok sevilen ekmeği çevreleyen zanaatkar bilgi birikimine ve kültüre saygı duruşunda bulunur: un, su, tuz ve ayrıca ekşi hamur ve/veya ekşi hamur. veya maya.
Baget yapmak özel bilgi ve teknikler gerektirir. Gün boyunca küçük partiler halinde pişirilirler ve sonuçlar sıcaklık ve neme bağlı olarak değişir.
Geleneksel üretim süreci, malzemelerin tartılması ve karıştırılması, yoğurma, fermente etme ve hamurun fırıncının imzası olarak bilinen sığ kesimlerle manuel olarak şekillendirilmesi ve işaretlenmesi gibi adımları içerir.
Ayrıca, somun satın almak için fırınlara günlük ziyaretler ve uzun şekillerine uygun özel teşhir rafları gibi, onları diğer ekmeklerden ayıran, bagetlerle ilişkili tüketim ve sosyal uygulamalar da vardır.
Sürdürülebilir toplulukların kültürel uygulamalarının ve bilgi birikiminin çeşitliliğini tanıyan ve destekleyen paha biçilmez ulusal hazineler listesine on dokuz öğe eklendi.
Ukrayna pancar çorbası kültürü ve Türkiye’den gelen geleneksel Ahlat duvar işçiliği de dahil olmak üzere diğer beş unsur, acilen korunması gereken Somut Olmayan Kültürel Miras olarak listelendi.
Yemek, inanç, parti haftası
Kutsal Hafta, Guatemala’nın en önemli olaylarından biridir. Mesih’in tutkusunu, ölümünü ve dirilişini anan hem dini hem de kültürel bir kutlamadır.
Alaylar, gece nöbetleri ve cenaze yürüyüşleri yapılır; mevsimlik yemekler servis edilir; evlerin ve binaların cepheleri süslenir, halılar, bahçeler ve sunaklar oluşturulur. Ancak faaliyetler ve ortak unsurlar bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir.
UNESCO, bu uygulama ve geleneklerin, etkinliğe aktif katılım ve hazırlıkların yanı sıra medya aracılığıyla yüzyıllardır genç kuşaklara aktarıldığını kaydetti.
“Etkinlik, farklı sosyal gruplardan insanların katılımıyla hoşgörü ve katılımı teşvik ediyor ve ilgili kişi ve kurumlar arasında karşılıklı saygı ve takdiri teşvik ediyor.
Unsplash/五玄土 ORIENTO
Çay sadece bir tarım ürünü değil, aynı zamanda Çin ulusal kültüründe de önemi var.
Yapraktan bardağa çay ritüelleri
Çay, evlerde, atölyelerde, çay evlerinde, restoranlarda ve tapınaklarda servis edildiği Çin’de günlük hayatın içine işliyor.
Düğünler de dahil olmak üzere sosyal etkileşim ve törenlerin önemli bir parçasıdır.
Çin’in geleneksel çay işleme teknikleri, çay plantasyonu yönetimi, çay yaprağı toplama ve manuel işleme ile ilgili bilgi, beceri ve uygulamaları beraberinde getiriyor.
Bunlar, çay üreticileri, çiftçiler ve sanatçılar ile tipik olarak çayla servis edilen hamur işlerini yapanlar da dahil olmak üzere aileler ve öğrenim yerleri aracılığıyla aktarılır.
Fransa’nın günlük ekmeği
Baget, Fransa’daki en popüler ekmektir ve UNESCO listesine dahil edilmesi, yalnızca dört malzemeden yapılan çok sevilen ekmeği çevreleyen zanaatkar bilgi birikimine ve kültüre saygı duruşunda bulunur: un, su, tuz ve ayrıca ekşi hamur ve/veya ekşi hamur. veya maya.
Baget yapmak özel bilgi ve teknikler gerektirir. Gün boyunca küçük partiler halinde pişirilirler ve sonuçlar sıcaklık ve neme bağlı olarak değişir.
Geleneksel üretim süreci, malzemelerin tartılması ve karıştırılması, yoğurma, fermente etme ve hamurun fırıncının imzası olarak bilinen sığ kesimlerle manuel olarak şekillendirilmesi ve işaretlenmesi gibi adımları içerir.
Ayrıca, somun satın almak için fırınlara günlük ziyaretler ve uzun şekillerine uygun özel teşhir rafları gibi, onları diğer ekmeklerden ayıran, bagetlerle ilişkili tüketim ve sosyal uygulamalar da vardır.