YerdenYüksek
Member
Düzenli bir basın toplantısında Stéphane Dujarric, gazetecilere İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown’ın insani durumu değerlendirdiği, yetkililerle görüştüğü ve yardım kuruluşlarının müdahalesini denetlediği Kherson ve Mykolaiv’e yaptığı ziyaretten bahsetti.
İnsani yardım çalışanları temel yardım sağlarken, “ ihtiyaçlar çok büyük”.
Fark yarat
BM sözcüsü, Bayan Brown, hükümetin Herson’un kontrolünü yeniden ele geçirmesinden bu yana BM ve ortaklarından gelen malzemelerin insanların yaşamlarında nasıl bir fark yarattığını ilk elden gördüğünü söyledi.
Son iki haftada gönderilen yardım seviyesini sürdürebilirsek, yetkililerin desteğiyle şehirde kalan insanların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi umuyoruz” dedi. . . .
Mykolaiv ‘kesildi’
Bu arada, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı ilk kez işgal etmesiyle başlayan bir trend olan Herson’dan kaçan insanları almaya devam eden Mykolaiv’deki durum “kritik” olmaya devam ediyor.
“Savaşın başından beri ve yakın zamana kadar Mykolaiv neredeyse her gün bombalandışehirde kalan yaklaşık 250.000 kişinin su ve diğer temel hizmetlerden tamamen mahrum kalmasına neden oldu” dedi. Gazetecilere Dujarric.
“Yerel yetkililer bize, cephe hatları şehirden uzaklaştığına göre nihayet su sistemini eski haline getirmeye başlayabileceklerini söylüyor.”
kış geliyor
Bağışçılar, Mykolaiv halkına ve başka yerlerden gelenlere yardım etmek için, şehri kışa hazırlama konusunda yetkilileri destekleyerek insani yardım kuruluşlarına destek oluyor.
Sözcü, “Mykolaiv’de, evlerini ısıtamayan insanlara yardım etmek için bazı ısıtma noktaları zaten kuruldu” dedi.
“Kurtarıcılar, bu yerleri işlevsel hale getirmek için malzeme ve jeneratör sağlıyor.”
Korkunç durum
Elektrik kademeli olarak geri getirilse de, su ve ısıtma kaynakları kıt olmaya devam ediyor.
“Özellikle kış yaklaşırken Ukrayna vatandaşlarının içinde bulunduğu kötü durumla ilgili endişelerimiz devam ediyor” dedi. Dujarric, medyaya BM’nin “insanları bu zorlu aylarda korunmalarını ve sıcak tutulmalarını sağlamak için hizmet ve malzemelerle desteklemek” için çalıştığını bildirirken.
Bağışçılara Ukrayna’nın insani yardımına “olağanüstü” mali destekleri için teşekkür etti ve yıl için 4,3 milyar dolarlık Flash Temyizin 3,1 milyar dolarının alındığını söyledi.
“Bu soğuk kış aylarında Ukrayna’daki insanları desteklemek için operasyonların sürekliliğini ve müdahale ivmesini sürdürmek için, devam eden finansman açıkça kritiktir” dedi.