Tuticorin VOC Limanı, Denizcilik Bakanlığı’nın Yıllık Hedefini Aştı | Chennai Haberleri

KanYo

Member

MADURAI: VO Chidambaranar Limanı’na girin Tutikorin çarşamba günü geçti kargo 2022-23 mali yılının bitiminden 17 gün önce Limanlar, Denizcilik ve Su Yolları Bakanlığı tarafından belirlenen 36 milyon tonluk üretim hedefi.
Liman yetkililerine göre, liman bu mali yılın 14 Mart’ına kadar 36,03 milyon ton kargo elleçledi ve küresel tedarik zincirindeki kesintilere rağmen yıldan yıla %11,35’lik bir büyüme elde etti.
Önemli büyüme kaydeden ana hammaddeler inşaat malzemesi (%67,41), NTPL için termik kömür (%63,16), kalker (%51,72), sülfürik asit (%37,34), hurma yağı (%35,55), endüstriyel kömür ( %25.08). ) ve termal kömürler TNEB (%12.80).
TK, artan kargo elleçleme faaliyetine katkıda bulunan ana faktörlerin dökme yük hacmi, tercihli yanaşma programının uygulanması, MoU tabanlı müşteri tutma, konteyner gemilerinin geçici çağrılarını çekme, daha fazla kıyı tuzu hareketi ve ticaret kolaylığı girişimlerinin uygulanması olduğunu söyledi. Ramachandran, liman otoritesi başkanı.
“Her türlü kargoda hacimler yeniden artıyor ve ben buna güveniyorum. VOC bağlantı noktası önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara imza atacaktır. Bu önemli başarı için tüm çalışanları, sendikaları, terminal işletmecilerini, girişimci liman kullanıcılarını ve paydaşlarını tebrik ediyor, Limanın büyümesine ve gelişmesine verdikleri sürekli destek için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.