CHENNAI: Eyaletteki yüksek öğretim kurumlarının çoğalması, Tamil Nadu’yu bir merkez haline getirdi. başlamak kuluçka merkezleri, ancak bu devasa ağ, eyalet dışında ortaya çıkan girişimlerin sayısına dönüşmedi. Devlet inkübatörlerinin istenen sonuçlara ulaşması için kapasite geliştirme ve rehberlik ihtiyacını kabul eden devlet maliye bütçesi Pazartesi günü kuluçkalar için destek sistemleri önerdi.
“İklim teknolojisi, kırsal teknoloji, tarım teknolojisi ve deniz teknolojisi gibi alanlarda uzmanlaşmayı teklif eden iş geliştirme merkezlerini desteklemek için, başlangıçTN TN Maliye Bakanı Palanivel Thiaga Rajan bütçe konuşmasında, uzmanlık merkezleri kurmak için çeşitli kaynaklardan fon toplamalarına yardımcı olacak ve ayrıca bu tür bir yükseltme maliyetinin %40’a kadarını karşılayacaktır” dedi.
Tahsis edilen fonlar, finansal yardım için tavan limitler ve diğerleri dahil olmak üzere planın ayrıntıları henüz belirlenmemiş olsa da, StartupTN CEO’su Sivarajah Ramanathan, kuluçka merkezlerinin yüksek etkili alanlarda uzmanlaşmaya odaklanmasının iyileştirilmesine yardımcı olacağını söyledi. Söz konusu sektörlerde mükemmeliyet merkezleri kurmak isteyen özel eğitim kurumları veya diğer kuruluşlarla da çalışacağız” dedi.
2020 itibariyle Ticaret Bakanlığı verileri, TN’nin 66’dan fazla iş inkübatörüne ev sahipliği yaptığını gösterdi – bu, ülkedeki en yüksek sayı. Buna rağmen, eyalette ortaya çıkan yeni girişimler Karnataka, Telangana ve Maharashtra’dakilerin gerisinde kaldı. Sebep olarak, eğitimli kuluçka yöneticilerinin olmaması ve 2. ve 3. kademe şehirlerdeki kuluçka merkezleri arasında yetersiz finansman gösteriliyor.
Bütçe ayrıca, eyaletteki kuluçka ekosistemini devreye sokmak ve geliştirmek için yeni başlayanlar için düğüm ofisi içinde ayrı bir sektör -StartupTN- oluşturmayı önerdi. Bu, eğitim kurumlarıyla hedeflenen temasların boşlukları belirlemesine ve bir izleme mekanizması başlatmasına yardımcı olacaktır.
Vish Sahasranamam, “TN, sürdürülebilirlik ve iklim teknolojisi gibi alanlarda teknoloji liderliğindeki etki için büyük bir pazar fırsatına sahip, ancak yetenek, katalitik finansman ve stratejik tavsiyenin mevcudiyeti boşluklar olmaya devam ediyor. Bütçe duyurusu, bunları ele almak için zamanında bir müdahale olacak.” , dedi, FORGE Accelerator’ın kurucu ortağı.
“Çoğu inkübatör gibi [in the state] VIT’in teknoloji iş kuluçka merkezi genel müdürü Balachandran A, “Karma teknoloji inkübatörleri, aynı zamanda bazılarının kendi seçtikleri bir dikeyde ve yerel ihtiyaçlarıyla ilgili olarak uzmanlaşmalarına yardımcı olacaktır” dedi.