Teşhis: Bir sporcunun baş dönmesi, krampları ve saç dökülmesi var

Bir kadın kendini zayıf hisseder ve adeti durur. İki yıl boyunca şikayetleri ciddiye alınmadı. Sadece bir fotoğraf hormonal değişikliklerin nereden geldiğini ortaya koyuyor.

kaydeden Astrid Viciano

Genç kadın, Nisan 2023'te beni görmeye geldiğinde neredeyse iki yıldır bu semptomlardan acı çekiyordu. Çoğunlukla ciddiye alınmadığı ve kimsenin ona gerçekte ne hastası olduğunu söyleyemediği iki yıl boyunca, bana söyle. Karşımda 30'lu yaşlarının başında, profesyonel olarak basketbol oynayan zeki bir kadın oturuyordu. Hala kulüpte antrenman yapıyordu ama son zamanlarda pek katılamıyordu.

Bu hafta: Profesör Dr. Jens Gempt, Hamburg-Eppendorf Üniversite Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniği ve Polikliniği Direktörü

© UKE Kurumsal İletişim, Hamburg

Bana hikayesini anlattı: Spora gitmesinin asıl nedeni, iki yıl önce aile doktorunun regl olmayı bıraktığında bunu ciddiye almamasıydı. Çok fazla eğitim aldığını ve endişelenmemesi gerektiğini söyledi; Rekabetçi sporcularda sıklıkla hormonal dalgalanmalar meydana gelir. Ancak aynı ay nöbet geçirdi. Klinikteki hiç kimse ona bunun nedenini açıklayamadı, doktorlar da neden reglini kaçırdığını açıklayamadı. Hasta çok geçmeden uyku sorunu yaşamaya başladı, kendini huzursuz hissetti ve sıklıkla başı dönüyordu. Aile doktoru tiroid bezinden şüpheleniyordu: Genç kadın birkaç yıldır otoimmün bir hastalıktan acı çekiyordu ve bu da küçük organın aşırı aktif hale gelmesine yol açıyordu. Daha sonra huzursuzluk ve uykusuzluk ortaya çıkabilir. Ancak bir kan testi tiroid hormonlarının iyi kontrol edildiğini gösterdi.

Hasta giderek hastalandı. Sıcak basması vardı, kendini bitkin hissediyordu ve tansiyonu düşüktü. Sekiz aydır adet görmemişti. Saçları döküldü, soğuğa daha fazla dayanamadı ve kas krampları yaşadı.

Haberler İçin Takip Edin

Reklamsızdır ve istenildiği zaman iptal edilebilir

?