CHENNAI: On üç yaşındaki K Mahalakshmi namı diğer Mylai Mike Tyson rakibi yumruk atıp vücuda yıkıcı bir çengel atarken sallanır ve eğilir. Bu, PM Nagar Tamil Nadu Kentsel Habitat Geliştirme Kurulu (TNUHDB) konutlarında sıradan bir gün. Bu apartmanlarda dolaşın ve Floyd Mayweathers ve George Foremans ile de karşılaşabilirsiniz.
Mylapore’daki PS Matriculation Higher Secondary okulundan eyalet seviyesindeki turnuvalarda defne kazanan bir öğrenci, “En sevdiğim boksör Mike Tyson ve onun gibi hareket etmeye çalışıyorum, bu nedenle takma ad” diyor.
Kuzey Chennai uzun zamandır boksun merkezi olarak görülüyor, ancak zamanla spor Güney’de de popülerlik kazandı.
Yine Başbakan Nagar’dan olan koç Paul James, Mylapore kenar mahallelerindeki çoğu kız çocukları ücretsiz olarak eğitiyor. Şampiyonlar getirmeyi umuyor. “Kulübümde 30’dan fazla çocuğu eğitiyorum. Birçoğu eyalet ve okul şampiyonluğu kazandı. Bu, çocuklara yüksek öğrenim ve devlet sektöründe iş için burs sağlıyor. Ödeyebilecek olanlardan ücret topluyorum” diyor.
Mahalakshmi’nin tavuk pakoda dükkanı işleten babası Kribanandam, küçüğünün son iki yıldır boks yapmayı öğrendiğini söylüyor. “Khelo Hindistan seçimi için Haryana’ya gidiyor ve harika bir boksör olmak istiyor” diyor.
12 yaşındaki çocuğun annesi Priya Loganathan Swetha Diğer bir deyişle Maria gel Başbakan Nagar, insanların onu kızının boks öğrenmesine izin vermekten caydırdığını söyledi. “Ama sporun onun gibi kızları özgüvenli hissettirdiğini düşünüyorum” diyor.