Tamil Nadu: Politeknik kolejlerinde yapay zeka ve makine öğrenimi sunuluyor | Chennai Haberleri

KanYo

Member
CHENNAI: Teknik Eğitim Müdürlüğü (YAPIYOR) gelişmekte olan alanlarda derece öğrencileri yetiştirmek için gelecek akademik yıldan itibaren politeknikte yapay zeka ve veri bilimi derecelerini tanıtmayı planlıyor.
Ayrıca, yerel endüstriyel kümelenmelerin ihtiyacına bağlı olarak mekatronik ve otomotiv imalatı, akıllı imalat, güneş enerjisi uzmanlığı ile endüstri mühendisliği, elektronik sistemlerin tasarımı ve imalatı, kimya ve polimer mühendisliği derecelerini içeren kurslar sunmayı planlamaktadır.
Guidance Tamil Nadu ile işbirliği içinde DOTE, eyaletteki çeşitli endüstriyel kümelenmelerin ihtiyaçlarının haritasını çıkardı ve yeni kurslar tasarladı. Örneğin, otomotiv ve imalat kümeleri makine öğrenimi, veri analitiği ve otomasyon teknolojisinde becerilere ihtiyaç duyarken, kimya endüstrisi çevre mühendisliği, 3D modelleme ve simülasyon konularında eğitim almış adaylara ihtiyaç duyar. EV üretimi, pili test etmek ve dijital arayüzü çalıştırmak için servis teknisyenlerine ve insanlara ihtiyaç duyar.
Teknik eğitim komiseri, “Gelişmekte olan alanlarda kurslar verebilmek için tam donanımlı laboratuvarlar kurmamız ve öğretim üyelerini eğitmemiz gerekiyor” dedi. G Laxmi Priya söz konusu.
Politeknik kolejlerinin iyileştirilmesi ve öğretim üyelerinin eğitimi için yönetim ayrıca çeşitli kurumlardan fon sağlamayı planlıyor. Onay almayı planlıyor AICTE gelecek akademik yılda bu dersleri vermek için. Müdürlük, 2022-23’ten itibaren daha fazla öğrencinin ilgisini çeken giyim teknolojisi, ziraat mühendisliği, lojistik teknolojisi gibi yeni kurslar başlattı.
T NalangilliAmbattur Sanayi Sitesi Sanayicileri Derneği Başkanı , sektörün ihtiyaçlarına yönelik kursların derece sahiplerine iş imkanı sağlayacağını söyledi. “Endüstri, teknoloji geliştirmeyle birlikte güncelleniyor. Yeni kursların endüstri talebine göre tasarlanması memnuniyetle karşılanan bir adım” dedi.