Tamil Nadu Hükümeti Tarım Planı Tanıtım Komisyonu Oluşturdu | Chennai Haberleri

KanYo

Member
CHENNAI: Eyalet hükümeti, Başkanlık bünyesinde sekiz kişilik bir Tanıtım ve Promosyon Komitesi kurdu. Tarım tarım sektöründe uygulanan devlet ve merkezi programların tanıtımı ve tanıtımı için.
Bir Tarım (Yayım ve Eğitim) Müdür Yardımcısı başkanlığındaki komite, Tarımsal Pazarlama ve Tarım Ticareti, Bahçecilik ve Plantasyon Bitkileri, Ziraat Mühendisliği, Tamil Nadu Havza Kalkınma Ajansı, Şeker Komiseri, Tamil Nadu Tarım Üniversitesi, Müdür gibi departmanlardan temsilciler çekmiştir. Tohum Sertifikasyonu, Tarım Bakanı C Samayamoorthy tarafından yayınlanan bir emir olduğunu söyledi.
Komite, Tamil’deki başlıca mahsuller, teknolojiler, program bileşenleri ve diğer tahmin edilen haberler hakkında bir dizi küçük video klip hazırlamakla görevlendirildi. Video içeriği spesifik olacak ve sübvansiyonlu mikro sulamaya nasıl başvurulacağı, tarım makineleri, FPO’ların oluşumu, FPO’ların rolü, bakliyat/kopra tedariki, tohum sıralaması gibi müdahale gerektiren konular olacaktır.
Komite ayda bir kez toplanarak ulusal ve merkezi uygulamalar için tanıtım ve tanıtım planları hazırlayacak ve hükümete rapor verecektir. Emir, “Dijital reklamlar ve videolar, çiftçilerin sık sık toplandığı otobüs duraklarında, tren istasyonlarında, uzhavar sandhai’de, düzenlemeye tabi pazarlarda, ilçe toplayıcılarında teşhir panoları aracılığıyla yayınlanabilir” dedi. Bölge, zaman, mevsim ve ürüne özel mesajlar ve konular, bireysel çiftçilere gönderilmek üzere departman bazında sonuçlandırılacaktır.
Komite, programın faydalarını posterler ve dijital reklamlar gibi tanıtım faaliyetleriyle yaymak için Kalaignarin Tüm Köyler Entegre Tarım Geliştirme Programı’na özel önem vermeye yönlendirildi. Devletin amiral gemisi programları kapsamında üstlenilen kilit faaliyetler üzerine duvar resimleri oluşturulmalıdır. Emir, komisyonun önemli bilgileri SMS yoluyla çiftçilere dağıtmak için BT hücresi ile birlikte çalışacağını söyledi.