Tamil Nadu Eyalet Üniversitelerinde Tek Tip Ücret Ölçeği Paneli Oluşturdu | Chennai Haberleri

KanYo

Member

CHENNAI: Eyalet hükümeti, devlet üniversitelerinin öğretim ve öğretim dışı personeli için tek tip bir maaş ölçeği ve herkes için ortak bir sınav ücreti bulmak için bir komite oluşturacak, yüksek öğrenim bakanı K Ponmudy Cumartesi günü açıklandı.
Hükümet ayrıca tüm devlet üniversiteleri için ücret yapısını gözden geçirmeyi planlıyor.
Eyalet üniversitesi rektörlerinin bir toplantısına başkanlık ettikten sonra Ponmudy, komitenin farklı devlet üniversitelerinin tüzüklerini inceleyeceğini ve tüm üniversiteler için aynı yeterlilik için aynı maaşı önereceğini söyledi.
Bakan, Bharathidasan Üniversitesi’nin sınav ücretlerini artırmasına karşı çıktığını belirterek, üniversitenin bu ortak yapı bir sonraki akademik yıla kadar kurulana kadar eski ücretleri tahsil edeceğini söyledi.
“Sahte derece iddiaları üzerine üniversitelere, yurtlarını başka kurumlara ödünç vermeden önce Yükseköğretim Daire Başkanlığı’ndan izin almaları talimatını verdik. Aynı şekilde misafir davet etmeden önce de Başsekrete bilgi vermeleri gerekiyor.”
Eyalet hükümetine rektör yardımcılarını atama yetkisi veren yasa tasarısının durumu sorulduğunda bakan, eyaletin yasa tasarısı için valinin onayını isteyeceğini söyledi.
Toplantıda rektörlükler, öğrencilerin çalışma sonuçlarını takip etmek için 16 haneli bir sayının getirilmesini de tartıştı. “Mezun derneklerine kabule yardımcı olmak için bir numara atanacak. Sayı, öğrencilerin nerede okuduklarını ve istihdam edilip edilmediklerini ortaya çıkaracaktır. Madras Üniversitesi Benzer bir sayı sistemi var” dedi bir üniversite yetkilisi.