TRICHY: Tamil Nadu Başbakanı MK Stalin için mali yardım da dahil olmak üzere bir yardım paketi açıkladı. çiftçiler arasında delta ve olağandışı yağışlardan etkilenen diğer bölgeler.
Hükümetten yapılan açıklamada, 29 Ocak’ta Bengal Körfezi ve orta Hint Okyanusu’ndaki alçak basınç alanı ve 30 Ocak’ta yoğun bir alçak basınç alanı ve çöküntü nedeniyle deltada ve diğer ilçelerde birkaç yerde şiddetli yağış kaydedildiği belirtildi.
Hasada hazır çeltikte %33 ve daha fazla hasar, hektar başına 20.000 Rs tazminat olarak kabul edilir. Çorak çeltik tarlalarında yetiştirilen zarar görmüş baklagiller, hektar başına 3.000 Rs tazminat almaya hak kazanır.
Siyah gram mahsullerini kaybeden çiftçiler, %50 sübvansiyonla 8 kg tohum alırlar. Etkilenen çiftçilerin hemen hasat yapmasına yardımcı olmak için çeltik hasat makinesi %50 sübvansiyonla kiralanacak. Etkilenen köylerde zaten böyle bir test yapılmışsa, mahsul sigortası kapsamında ek çeltik mahsul testi yapmak için adımlar atılacaktır. Açıklamada ayrıca olağandışı yağmurun olgun tarım ürünlerine zarar verdiği belirtildi.
5 Şubat’ta, Başbakanın emriyle, Tarım Bakanı, Gıda ve Tüketiciyi Koruma Bakanı ve memurlar, etkilenen bölgeleri ve Thanjavur, Tiruvarur, Nagappattinam ve Mayiladuthurai’deki çiftçileri ziyaret etti. Zararı değerlendirdiler ve çiftçilerin şikayetlerini dinlediler.
Daha sonra bakanlar bir araya geldi. Başbakan Pazartesi günü Chennai’deki sekreterlikte ve ekin hasarını açıkladı. Ona, Stalin’in yardım paketini açıkladığı temelinde bir rapor sundular.