Tamil Nadu CM Stalin, bazıları topluma yeniden gerici fikirler ekmeye çalışıyor diyor | Chennai Haberleri

KanYo

Member

CHENNAI: Tamil Nadu Başbakanı kız öğrencilerden eğitim almalarını istedi MK Stalin Perşembe günü bazı insanların ekmeye çalıştığını söyledi gerici fikirler topluma geri.
Chennai’deki Vidyodaya okullarının 100. yılı kutlamalarını açtıktan sonra Stalin, okulun Elizabeth Sornam Appasamy kızların eğitim almasına kısıtlamalar getirildiğinde.
“Zorla kazanılmış hakları mazlumların elinden almaya çalışıyorlar. Kadınları eve kapatmak istiyorlar. Komplolarının eğitim almanızı engellemesine izin vermemeliyiz. Bu asla işe yaramayacak” dedi.
Kız öğrencilerinden bu tür insanların “fırsatçı açıklamalarını” çöpe atmalarını ve derslerine konsantre olmalarını istedi. Çalınamayacak tek zenginliğin eğitim olduğunu yineledi.
Okulun tarihinin izini süren Stalin, 100 yıl önce Dr. Muthulakshmi Reddy ve Ammu Swaminathan’ın Elizabeth Sornam Appasamy için bir kız okulu kurması için bağış topladığını söyledi.
Bin Işık MLA Ezhilan Naganathan, Vidyodaya Okulları Derneği Başkanı ve eski IAS görevlisi Jayanthi, muhabir Sharadha Balasubramanian, yönetim kurulu üyesi Prabha Appasamy ve diğerleri katıldı.