Suudi Arabistan, artan şiddete ilişkin endişelerin ortasında Filistinli mültecilere yönelik BM desteğinde stratejik bir ortak

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 2020’den bu yana ilk kez Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak 28 ve 29 Ocak tarihlerinde Suudi Arabistan’ı ziyaret etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Waleed ElKhereji ve Kral Salman İnsani Yardım ve Yardım Merkezi Genel Sorumlusu Dr. Abdullah el-Rabiea.

ilgili son artış

Kral Faysal Araştırma ve İslami Araştırmalar Merkezi Başkanı Ekselansları Prens Turki Al-Faysal ile daha sonra yapılan bir görüşme, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria’daki durumun kırılganlığına ve geçen hafta yaşanan endişe verici tırmanışa odaklandı.

Cuma günü Kudüs’teki bir sinagogun önünde düzenlenen terör saldırısında en az yedi İsrailli öldü ve üçü yaralandı, İsrail’in önceki gün Batı Şeria’daki bir mülteci kampında militan olduğundan şüphelenilenlere düzenlediği saldırıda dokuz Filistinli öldü.

“Batı Şeria’da ortaya çıkan endişe verici olaylar, bunun güçlü bir hatırlatıcısıdır. bölgenin istikrarı genellikle pamuk ipliğine bağlıdedi Bay Lazzarini.

“UNRWA olarak bizler, ajans tarafından sunulan eğitim, sağlık ve diğer hizmetler aracılığıyla başta çocuklar ve gençler olmak üzere mültecilerin yaşamlarının olumlu yönde değişmeye devam etmesini sağlamak için stratejik bir ortak olarak Suudi Arabistan ile yakın çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Kritik hizmetleri destekleyin

Genel Komiser, geçen yılın sonlarında çok ihtiyaç duyulan 27 milyon dolarlık Suudi katkısının nasıl doğrudan UNRWA çekirdek program bütçesine tahsis edildiğini ve Filistinli mültecilere yönelik kritik hizmetlerin sürdürülmesine yardımcı olduğunu bir kez daha kabul etti.

İki günlük görevi sırasındaki tüm tartışmalarda, BM teşkilatının gençlerin güçlendirilmesi ve istihdamı konusunda Suudi kuruluşlarla çalışmasının yolları araştırıldı.

Bay Lazzarini, UNRWA’nın özellikle aşağıdaki alanlarda stratejik bir ortak olarak Suudi Arabistan ile çalışmasının önemini vurguladı: gençlik geliştirme ve güçlendirme, beğenmek bölgesel barış ve istikrarın teşviki.

“Eğitim ve modern beceriler, uluslararası toplumun genç Filistinli mültecilere sunabileceği en iyi araçlardır” dedi. Geleceklerini inşa etmelerine yardım ederek, onlara yalnız olmadıkları mesajını da vermiş oluruz.”