YerdenYüksek
Member
Suriye Soruşturma Komisyonu “acil ve hayat kurtarıcı yardımın ulaştırılmasını engelleyen başarısızlıklara” işaret etti 6 Şubat depremlerini takip eden günlerde büyük ölçüde muhalefet kontrolündeki kuzeybatı bölgesine.
İnsani yardım değerlendirmeleri buna işaret ediyor Suriye’de 7 binden fazla kişi öldü doğal afet tarafından.
Kurtarma ekipmanı eksik
Soruşturma başkanı Paulo Pinheiro, Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında, etkilenenlere yardım ve kurtarma ekipmanı temininde yaşanan gecikmelere ilişkin soruşturma çağrısını destekledi.
bu Suriye’deki insanların “gerçeği öğrenme hakkı” vardıgazi hakları uzmanları vurguladı ve gelecekte hataların tespit edilip önlenebilmesi için bunun “uluslararası iyi uygulama” yararına olduğunu da sözlerine ekledi.
“Hemen (yardım) almadıkları için tam olarak ne olduğunu bilmeye hakları var” dedi ve Suriye halkının etkilenen bölgelerde kaldığını da sözlerine ekledi.Uluslararası örgütlerin onları desteklemekteki bu yetersizliği karşısında tamamen şok oldular. ve yardım” çünkü felaketten üç gün sonra “biri olursa birçok insan hayatta kalabilir” uluslararası toplumdan ve Birleşmiş Milletlerden hızlı, anında yanıt”.
Düşmanlıkların durdurulması yok
Suriye krizini Araştırma Komisyonu’nun son raporuna göre, 12 yıllık çatışmanın tarafları “yaygın insan hakları ihlalleri ve ihlalleri” işlemeye devam etti. depremden önceki aylarda.
Düşmanlıklar bile hemen ardından devam etti Komiserler, felaketin, “depremlerin harap ettiği bölgelerde bile. Bunlar, geçen hafta İsrail’in bir insani yardım kanalı olan Halep Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği bildirilen saldırıyı içeriyor.”
Soruşturma Komisyonu, Türkiye’den etkilenen kuzeybatıya uluslararası yardıma erişimin sağlanmasındaki gecikmelerin altını çizerek, Suriye hükümetinin şunları talep ettiğini kaydetti:tam bir hafta yardıma hayat kurtaran sınır ötesi erişimi kabul etmek”.
Her tarafta güvensizlik
Hatlar arası yardım dağıtımları da yapıldı hükümet ve muhalefet Suriye Ulusal Ordusu tarafından “engellendi” (SNA), bağımsız müfettişler, devlet dışı silahlı grubun Suriye’nin kuzeybatısındaki Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) “Şam’dan gelen sınır ötesi yardımı da reddetti”.
Kuzeybatı Suriye’deki tüm topluluklar geçen ayki “olağanüstü” felaketle harap olurken, Komiser Hanny Megally nasıl yardım için yalvardıklarını açıkladı.
“İnsanlar, ‘Ağır ekipmana ihtiyacımız var, köpekli arama ekiplerine ihtiyacımız var, insanlar hala enkaz altında yaşıyor’ dediler. BM nerede, bize yardım edecek uluslararası toplum nerede?’ Ve görebiliyorlardı çok uzak değil Aynı deprem, sınırın Türkiye tarafında çok sayıda uluslararası yardım sağlanırken hepsi olmamış bir şeyi bekliyor”
tahmin bu beş milyon insanın temel barınağa ihtiyacı var ve deprem bölgesinin Suriye kısmına gıda dışı yardım.
6 Şubat depremlerinden önce bile, 15 milyondan fazla Suriyeli – çatışma başladığından bu yana en fazla – insani yardıma ihtiyaç duyuyordu.
Acının ortasında kahramanlık
olmasına rağmen “acıların ortasında pek çok kahramanlık” Komiser Paulo Pinheiro, depremden sonra Suriye halkının hükümetleri, uluslararası toplum ve BM tarafından “ciddi bir ihtiyaç içinde” terk edildiğinde ısrar etti.
“Suriyelilerin artık tamamen saygı duyulan kapsamlı bir ateşkese ihtiyacı varYardım çalışanları da dahil olmak üzere sivillerin güvende olması için” dedi ve Soruşturma Komisyonu’nun “geçen hafta bildirilen İsrail’in insani yardım kanalı Halep Uluslararası Havaalanı’na düzenlediği saldırı da dahil olmak üzere” yeni saldırıları araştırdığını ekledi.