Stalin, Başbakan’ı tüm azınlık öğrencileri için okul öncesi burs programını yeniden başlatmaya çağırıyor | Chennai Haberleri

KanYo

Member
CHENNAI: Tamil Nadu Başbakanı MK Stalin Çarşamba günü Başbakan Narendra Modi’ye bir mektup yazarak onu okul öncesi burs herkes için düzenleme göçmen öğrenciler Sınıf I’den Sınıf VIII’e kadar eğitim.
CM mektubunda, Birlik hükümeti tarafından bursun geri çekilmesinin Tamil Nadu’da Sınıf I’den Sınıf XII’ye kadar okuyan yaklaşık beş lakh fakir azınlık öğrencisini olumsuz etkileyeceğini yazdı.
“29.11.2022 tarihli bir mektupta Azınlık İşleri Bakanlığı, 2009 tarihli Eğitim Hakkı (RTE) Yasası’nın hükümeti her çocuğa (I. sınıftan VIII. sınıfa kadar) ücretsiz ve zorunlu ilköğretim sağlamakla yükümlü kıldığını ve bu nedenle yalnızca IX ve X sınıflarında okuyan öğrenciler, Sosyal Adalet ve Güçlendirme Bakanlığı ile Kabile İşleri Bakanlığı’nın okul öncesi burs programına hak kazanırlar.” dedi.
Bu pozisyonun, muhtaçları erken eğitimlerinin kritik yıllarında destekleme ilkesine aykırı olduğuna işaret etti.
Hindistan Hükümeti, 2008-2009’da azınlık öğrencileri için okul öncesi burs programını başlattı. Devlet, Devlet destekli ve tüm akredite özel kurumlarda okuyan Sınıf IX azınlık öğrencileri, ebeveynlerinin/velilerinin yıllık geliri 1 lakh Rs’den az ise bu burs için uygundur.