Soğuk algınlığı dalgası: Ofis ve sinemadaki hastalar geri döndü!

Fikir

epidemi
Ofis ve sinemadaki hastalar geri döndü! Ve tekrar ortadan kaybolmaya razılar

“Merak etme Corona değil”: Açık ofislerde insanlar yine öksürüyor, burnunu çekiyor

© PeopleImages / Getty Images

Ilona Kriesl

Yazarımız ofise öksürmek veya uzuvları ağrıyarak sinemaya gitmek – en geç Corona ile bunların hepsi sona erecek, diye düşündü (ve umdu). Şimdi ne kadar yanıldığını öğrenmesi gerekiyor.

Pandemi öncesine geri döndüğümü hissetmemin üzerinden neredeyse tam üç hafta geçti. “Korona sonrası déjà vu”nun olağan biçimi değildi – “korona öncesi”nin olağan ve değer verilen günlük yaşamının geri döndüğünü fark ettiğinizde yayılan o güzel duygu. Hayır, bu deja vu farklıydı. Bir rahatlık ipucu değil. Aksine kaba bir uyanış.

Çarşamba akşamıydı, dönmeye gittim. Bisiklete binip ayakkabılarımı pedallara tıklar takmaz şunu duydum: derin, bronşiyal bir öksürük. Bunu uzun bir koklama takip etti. Solumda, kullanılmış bir mendili bisikletin şişe tutacağına doldurmak için acele eden bir atlet oturuyordu. Soğuk algınlığı vardı – o kadar kötüydü ki, antrenmandan önce ısınırken titredi. Öksürük nöbetini öksürük nöbeti izledi.

İnmek, başka bir bisiklet aramak, kendimi uzaklaştırmak istedim. Ana şey: gitti. Ama bunun için daha fazla zaman yoktu. Dönen ayakkabılarım zaten pedallara ölümcül bir şekilde bağlanmıştı, ışıklar söndü ve parkur başladı. Lanet tıklama sistemi. İçimden küfrettim ve eğitildim – virüsü içeren damlacıkların sürekli bombardımanı altında 45 dakika.

Antrenmandan sonra modum bodrumdaydı. Ve aynı zamanda kızgın olduğum için de kızgındım. Şubat ayında, bir odada 50 kişi birlikte antrenman yapıp terlerken en az bir kişinin nezle olmasını bekleyemez miydim? Kurs rezervasyonu yaparken bilerek risk almadım mı?

Öksürük ve burun çekmenin geri dönüşü

Ama en önemlisi, pandemi öncesi zamanların gerçekliğinin beni ne kadar çabuk yakaladığına şaşırdım. Açık ofise boğaz ağrısıyla gitmenin, öğle yemeğinde öksüren iş arkadaşlarıyla oturmanın ve hatta muhtemelen akşamları sinemaya gitmenin normal olduğu bir dönem. Ben de uzun süre bu “bulaştırma” ve “enfekte olma” döngüsünün bir parçasıydım. Bunu sorgulamadım ve bunun yerine ofise adaçayı damlaları, soğuk çay ve ağrı kesiciler koydum.

Ama sonra Corona geldi. Ve virüsle birlikte, kış aylarında bile mikropların kaçınılmaz bir kader olmadığı anlayışı geliyor. Herkesin diğerine biraz saygı göstermesi koşuluyla bunlardan kaçınmak kolaydır. Ve boğazınız ağrıdığında ve ateş yükseldiğinde, her hasta ve bulaşıcı kişiye zaten en iyi bakılan yerde kalırsınız: evde.

Birinci ve ikinci tecrit arasında bir ara koridorda buluştuğumuzda bir meslektaşım bana “Ofis hastasıyım, bu gelecekte olmayacak” dedi. Katılıyorum. İkimiz de yanılmışız.

İplikhanede, restoranda veya işte: Öksürüp burnunu çekenler şu anda harika bir geri dönüş yaşıyor. Benim için, insanların temelde alışkanlık yaratıkları olduğunun ve eski rutine geri dönmenin yeni alışkanlıkları sürdürmekten daha kolay olduğunun kanıtı.

Her durumda, öksürmeyi ve burnunu çekmeyi kaçırmadım – ve trendi bozmaya çalışacağım. Bir nüksetmeye karşı ilk güvenlik önlemleri çoktan alındı: Geçenlerde ofisi temizlerken küçük acil durum eczanemi elime aldığımda, onu doğru şekilde kullandım ve çöpe attım. yeni satın alma? Sağlanmadı.

#Konular