Sivilce Yamaları: Lekeleri nasıl yatıştırır ve örtersiniz?

güzellik numarası
Cilt lekelerine karşı sivilce yamaları: Arkasında bu var

Sivilce yamaları, cilt safsızlıklarını özel olarak hafifletebilmelidir.

© nensuria / Getty Images

Anna Dilim

Görünür hale gelmeden önce genellikle bir sivilce hissederiz. İltihaba karşı koymak için hızlı hareket gereklidir. Çünkü cilt lekelerini ne kadar erken tedavi ederseniz o kadar hafif seyreder. İzole sivilceler, örneğin, sözde yamalar ile seçici olarak azaltılabilir.

“Patch” kelimesi İngilizce’den gelir ve basitçe “alçı” anlamına gelir. Daha küçük ve daha büyük sivilcelerin hedefe yönelik tedavisi için farklı boyutlar vardır. Doğrudan gelişen iltihabın üzerine yapıştırılırlar ve (üreticiye göre) ciltteki kirleri emmeleri ve böylece hafif bir seyir sağlamaları beklenir. Ek olarak, sivilce yamaları, etkilenen bölgenin etrafına sıkışmanızı önlemelidir – bu, yarayı bakterilerden korur. Ve bu tüm avantajlar değil.

Sivilce yamalarının faydaları

Sözde hidrokolloidler tıpta uzun süredir kullanılmaktadır – iyileşmeyi hızlandırmak için yara pansumanları şeklinde. Aynı nedenle birçok Sivilce Yamaları Hidrokolloid bandajlar, cilt safsızlıklarını (özellikle irin) tam anlamıyla emmek ve böylece iltihabı hafifletmek için kullanılır. Buna bağlı olarak yara iyileşmesi hızlanır. Bu nedenle, her tedavi için doğru boyutu seçmek de önemlidir, böylece sivilce örtülür ancak cildin geri kalanı nefes almaya devam edebilir. Diğer bir avantajı ise şeffaf yamaların neredeyse hiç görülmemesi ve günün herhangi bir saatinde – siz dışarıdayken bile – kullanılabilmesidir. İzole sivilceler cildi kurutmadan seçici, nazik ve hızlı bir şekilde tedavi edilir. Ayrıca uygulama yoluyla Sivilce Yamaları Akne izleri giderilir.

Önemli Not: Çoğu ürün sülfat veya paraben, alkol veya parfüm içermez. Bununla birlikte, bileşenlerden herhangi birine alerjiniz varsa sivilce yamaları cilt tahrişine neden olabilir. Başvurmadan önce bunları dikkatlice okuyun.

Sivilce yamalarını doğru şekilde uygulayın

Alçıyı (gelen) sivilce üzerine yapıştırmadan önce aşağıdaki adımları göz önünde bulundurmalısınız:

1. Adım 1: Yüzünüzü hafif bir temizleme jeli ile temizleyin. Bu, etkilenen bölgeyi kir ve yağ kalıntılarından arındırır.
  2. Adım 1: Cildiniz kirliyse, yüz peelingi de zarar vermez – tercihen salisilik asit içeren bir ürünle.
  3. Adım: Şimdi çöz Sivilce Yamaları dikkatli bir şekilde folyodan çıkarın ve ardından istenen cilt bölgesine yerleştirin.
  4. Adım 1: Yamayı en az altı saat, ideal olarak gece boyunca açık bırakın ve ertesi sabah çıkarın.
  5. Adım 1: Daha sonra cildinize her zamanki gibi bakım yapın – gün boyunca sivilce bantlarını takarsanız yine de makyaj yapabilirsiniz.

Ve bir not daha: Sivilce yamaları tüm cilt tipleri için uygundur. Bununla birlikte, fazla sebumu da emebildikleri için, tedaviden en çok yağlı veya saf olmayan cilde sahip olanlar yararlanmalıdır. Ancak hormonal sivilceleriniz varsa kullanmanız önerilmez.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgi burada mevcuttur.

#Konular