CHENNAI: Hukukun uzun kolu, yargı koltuğunun yakınındaki işgalcilere ulaşacak gibi görünmüyor. Tekrarlanan şikayetlere ve mahkeme direktiflerine rağmen, NSC ihlalleri gelişiyor uzaklara gitmek Mylapore’daki Royapuram ve Kuzey Mada Caddesi’nde.
Haziran ayında şirket 400 ihlali kaldırdı NSK Bose Yolu ve seyyar satıcılara TNPSC Yolu ve Muthusamy Yolu üzerinde alternatif alan sağladı. Ancak Ekim ayında yaklaşık 40 tanesi geri döndü. Ve TOI bir rapor yayınladıktan bir gün sonra kaldırıldılar. Şimdi bile ağırlıklı olarak meyve, çiçek ve sebze satan bu satıcılar kaldırımları ele geçirdi. “Akşam şirket yetkililerinin mesai saatleri dışında olduğu için araç kullanmayacağından emin olduktan sonra geliyorlar.” D Balaji, Incredible India Tur Rehberleri Derneği Başkanı. Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere yabancı turistleri bu bölgelere götürerek halkla kaynaşmalarına yardımcı oluyor.
“Ben bir tur rehberiyim ve oraya arabamla gidip geliyorum. Hatta bir gün önce yol üzerinde trafiği kapatan dükkanlar gördüm. Özellikle Mylapore’da tapınak deposunun etrafına yeni patikalar yapıldı ve bunun sürdürülmesi için sözler verildi.” yaya dostu. Ne yazık ki akşamları orada bile bu dükkanları bulabiliyoruz. Geçen cumartesi Kuzey Mada caddesinde bu satıcılar yüzünden büyük bir trafik sıkışıklığı vardı, çünkü arabalar ve iki tekerlekli araçlar satıcılardan alışveriş yapmak için duruyor” dedi. Mahkemeler defalarca bu ihlallere karşı karar vermiştir. Haziran 2022’de, o zamanki Baş Yargıç Munishwar Nath Bhandari’nin Birinci Mahkemesi ve Yargıç N Mala, NSC Bose Road’u satış yasağı olan bir bölge olarak uygulamadıkları için 5 IAS ve IPS görevlisine karşı mahkemeye saygısızlık davası başlattı.
Sivil aktivistler, özellikle geceleri kaldırımları izleyen bir sistem olması gerektiğini söylediler. Bharath Ragunatan, başka bir sivil aktivist, farklı mahkemelerden alınan çok sayıda emrin sorunu çözmediğini söyledi. Siyasi irade olmadığı sürece ihlaller devam edecek” dedi.
Şirketin Royapuram bölge yetkilisi TOI’ye Perşembe günü tahliyeye devam edeceklerini söyledi. Geceleri de ihlallerin olduğu kendisine bildirildiğinde, geceleri sokakları korumak için özel bir ekip kurulacağını söyledi. Sokak Satıcıları Derneği başkan Thiruvettai satıcıların kendilerine ayrılan dükkanların küçük olması nedeniyle alternatif yerlere taşınamadıklarını söyledi.