Sadece egzersiz yaparak kilo vermek mi? Benimle dalga mı geçiyorsun? Bunu söylerken ciddi misin? Uzman hatayı açıklıyor

Evrimsel biyolog
Spor sayesinde zayıf mı oldunuz? Benimle dalga mı geçiyorsun? Bunu söylerken ciddi misin? Uzman en büyük kilo verme efsanesini çürütüyor

Mevcut bağlantıyı kopyala

Tek başına koşarak kilo vermek mi? Evrimci biyolog Herman Pontzer, maalesef bunun işe yaramadığını söylüyor. Burada şaşırtıcı araştırma sonuçlarını sunuyor ve egzersizin biz insanlar için neden hala bu kadar önemli olduğunu açıklıyor.

Bu röportaj Stern arşivinden alınmıştır ve ilk olarak Haziran 2023'te yayınlanmıştır.

Sayın Pontzer, bugünlerde pek çok insan birkaç kilo vermek için spor yapıyor. En iyi yol bu mu?
Hayır, ne yazık ki konu kilo vermeye geldiğinde bunun hiç bir faydası olmuyor.

Özür dilerim, ne? Üniversite kampüsünde birkaç kilometre koştum. Fitness saatim ekstra 300 kalori yaktığım için beni övdü. Biraz daha ince olmam gerekecekti.
Hayır, seni hayal kırıklığına uğratmak zorundayım, işler bu şekilde yürümüyor. Fiziksel olarak aktifseniz ve egzersiz yapıyorsanız, bu, egzersiz yapmayan birine göre günde 300 kalori daha fazla yakacağınız anlamına gelmez. Fitness takipçiniz öyle söylese bile.

Yıldız artı

Erişim yıldız+
yerine €11,96 sadece 1 €

• Her şey yıldız+ GEO ve Capital'den birinci sınıf içerikle
  • 4 hafta boyunca test edin, ardından haftada 2,99 €
  • herhangi bir zamanda iptal edilebilir
Şimdi test edin

mısınız?
Buradan kaydolun

24/2023 tarihinde yayınlandı