Ola, Tamil Nadu’ya 7.614 Rs yatırım yapacak | Chennai Haberleri

KanYo

Member

CHENNAI: Tamil Nadu Hükümeti Cumartesi günü elektrikli araçlara ve tıbbi oksijene yapılan yatırımlarla bir dizi Mutabakat Zaptı duyurdu.
Buna göre Rehberlik Tamil Nadu, elektrikli araç şirket Ola Electric, eyalet hükümetiyle 7.614 Rs değerinde yatırımlar için bir Mutabakat Zaptı imzaladı. Proje içerir EV hücre fabrikası ve Krishnagiri bölgesindeki SIPCOT Bargur’da kurulacak bir elektrikli dört tekerlekli fabrika, 3.111 kişiye kadar istihdam yaratacak.
MoU’nun bir parçası olarak Ola, son teknoloji mobil ve elektrikli araç üretim tesislerini, tedarikçi ve tedarikçi parklarını ve daha büyük EV destek ekosistemini tek bir yerde barındıracak bir EV Hub’ı kuracak. Şirketten yapılan açıklamada, Tamil Nadu’nun Krishnagiri ve Dharmapuri bölgelerinde bulunan Ola EV Hub’ın, yaklaşık 2.000 dönümlük bir alana yayılan dünyanın en büyük tek tesisli EV tesisi olacağı belirtildi.
Ola CEO’su Bhavish Aggarwal şunları söyledi: “Hedefimiz EV değer zincirinin tüm kritik unsurlarını bulmak ve Ola’nın EV Hub’ı tüm EV ekosistemini tek bir çatı altında toplayarak bizi iki kişi için çok daha güçlü bir dikey olarak entegre mobilite şirketi haline getirecek – ve dört tekerlekli bisikletler ve hücreler.”
MoU, Başbakan MK Stalin’in huzurunda imzalandı. Ola, 2023 yılına kadar yakında çıkacak olan EV Hub’ından hücresinin seri üretimine başlayacak ve önümüzdeki on yılda nadir toprak mıknatısları, güç elektroniği, yarı iletkenler, lityum işleme ve elektrot üretimi dahil olmak üzere yeni malzemeler ve bileşenler için yerel tedarik zincirleri oluşturmaya odaklanacak. grafit ve nikel gibi mineraller.
CM, INOX Air Products (INOXAP) tarafından Hosur’da SIPCOT Faz II’de devreye alınan, kriyojenik tıbbi oksijen ve ultra yüksek saflıkta endüstriyel gazlar için günlük 200 ton üretim kapasiteli (TPD) yeni bir tesisin açılışını yaptı. INOXAP, 47 işletme konumunda 3400 TPD’lik sıvı tıbbi oksijen üretim kapasitesiyle Hindistan’ın en büyük endüstriyel ve tıbbi gaz üreticisidir. Sadece 20 ayda devreye alınan hava ayırma tesisi, ultra yüksek saflıkta kriyojenik tıbbi oksijen ve sıvı nitrojen ve sıvı argon dahil endüstriyel gazlar üretecek.
Günlük 150 ton sıvı oksijen üretme potansiyeline sahip olan tesis, INOXAP’ın mevcut durumdaki sıvı oksijen üretim kapasitesini günde 150 tondan 300 tona çıkarmıştır. Tamil Nadu eyaletindeki 100’den fazla hastanenin oksijen ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olacak yeni tesis, aynı zamanda çeşitli endüstrilerin endüstriyel gaz ihtiyacını da karşılayacak.
150 Rs’lik bir proje harcamasıyla işletmeye alınan yeni tesis, eyalette ayrıca 150 doğrudan ve dolaylı istihdam fırsatı yaratacak.
INOX Air Products Direktörü Siddharth Jain şunları söyledi: “Bu son ekleme, sürekli tıbbi oksijen tedariki sağlama, eyaletin sağlık altyapısını destekleme, istihdam yaratma ve eyaletin genel ekonomik büyümesine katkıda bulunma becerimizi geliştiriyor.”