Mülteci ajansı, Afrika Boynuzu’ndaki yerinden edilmiş insanlara yardım etmek için 137 milyon dolar istiyor

Bugün Somali, Etiyopya ve Kenya’da, sekiz milyondan fazla insan BMMYK sözcüsü Olga Sarrado, gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu ve yaklaşık 332.000 kişinin “acil olarak yiyeceğe ihtiyacı olduğunu veya hayatlarının tehlikede olduğunu” söyledi.

dolu bir yerinden edilmiş on kişiden sekizi kadın ve çocukUNHCR yetkilisi devam ederken, BM göç kurumu IOM, Somali’deki başarısız sağanak yağışların ve çatışmanın “onbinlerce insanı” büyük şehir ve kasabalara, özellikle de IOM’nin projelendirdiği Baidoa ve Mogadişu’ya sığınmaya zorlayabileceği konusunda uyardı. 300.000 kişi yerinden olabilir Temmuz 2023’e kadar”.

UNHCR’den Bayan Sarrado, bu yıl hayati insani yardım programlarını sürdürmek için 137 milyon dolar çağrısında bulundu. üç milyondan fazla mülteci ve ülke içinde yerinden edilmiş kişi şimdiden evlerinden zorla çıkarıldı Somali, Etiyopya ve Kenya’da.

Hayatta kalmak için mücadele etmek

Hayatta kalma, kıt su kaynakları, açlık, güvensizlik ve çatışma ortamında, köklerinden koparılmış bu topluluklar için bir mücadeledir. BM örgütü, ev sahibi topluluklar kadar güvenliğe ve yardıma ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

“Sırasında kıtlık şimdiye kadar önlendi Somali’deSarrado, esasen yoğunlaştırılmış insani müdahale nedeniyle, insanlar büyük mahsul, hayvancılık ve gelir kayıpları nedeniyle yaşamı tehdit eden gıda ve su kıtlığına karşı mücadele etmeye devam ediyor” diye açıklıyor.

Ödenecek fiyat

Bununla birlikte, BMMYK sözcüsü, temel gıda maddelerinin ve diğer emtia fiyatlarının “birçokları için erişilemeyecek, tarihsel olarak yüksek seviyelerde kaldığı” konusunda uyardı. Bölgedeki iklim ve çatışmanın tehlikeli birleşimi, birinin bozulması zaten vahim insani durum

UNHCR verilerine göre, yalnızca Somali’de yılın başından bu yana 288.000 kişi çatışma ve kuraklık nedeniyle ülke içinde yerinden edildi.

BM ajansı, Somali ve Güney Sudan’dan 180.000’den fazla mültecinin de Kenya ve Etiyopya’daki kuraklık çeken bölgelere geçtiğini söyledi.

Etiyopya’nın kuraklıktan ciddi şekilde etkilenen Somali bölgesinde, son haftalarda yaklaşık 100.000 kişi Somali’nin Las Anod bölgesindeki çatışmalardan kaçtıktan sonra Doolo’ya geldi.

Umutsuz tanıklık

UNHCR, Kenya’nın Dadaab kamplarında, Somali’den 60 yaşındaki bir kadının, güney Somali’de otuz yıl süren çatışmalara katlandığını, ancak onu canını kurtarmak için kaçmaya zorlayan şeyin aşırı açlık olduğunu söyleyen ifadesini de bildirdi.

IOM, IOM’ye yaptığı bir uyarıda, “Yeni yerlerinden edilen kişilerin çoğu, ülke artık sağlayamadığı için menşe yerlerine asla geri dönemeyebilir ve güvensizlik yalnızca zaten kıt olan kaynaklar için rekabet yoğunlaştıkça artacaktır” dedi. Şimdi. Somali’de yerinden edildi. “Sonuç olarak, bütün aileler olacak gayri resmi yerleşim yerlerinde uygunsuz yaşam koşullarında doğup büyüyen

İnsani Yardım Faaliyetleri

UNHCR, yanıtının bir parçası olarak, Somali, Etiyopya ve Kenya’daki yeni mültecilere ve yerinden edilmiş kişilere acil durum barınakları ve ev eşyaları da dahil olmak üzere daha temel yardım malzemeleri sağlamayı planlıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Olga Sarrado.

Su kamyonu arzı artırılacak, ilave sondaj delikleri açılacak ve mevcut su ve sanitasyon sistemleri yenilenecektir.

Mali yardım, en savunmasız durumda olanlara kendi gıda ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olurken, aynı zamanda tüccarları gıda ve diğer malzemeleri temin etmeye teşvik edecek şekilde önceliklendirilecektir.

Kaliteli beslenme ve ilgili hastalıkların tıbbi tedavisi yoluyla kadın ve çocuklara yönelik beslenme yardımını yoğunlaştırmaları için sağlık kurumları da desteklenecektir.

“Bu ekstra yardıma ve korumaya acilen ihtiyaç var…milyonlarca hayatı kurtarmak için,” dedi UNHCR’den Bayan Sarrado, geçen yılki çağrının kuraklığa yanıt vermek için gereken miktarın yarısından daha azını topladığını belirterek.