Meditasyon yapmayı öğrenin: Daha fazla iç huzura giden dört adım

Düşüncelerinizi toplayın ve iç huzuru yakalayın: Meditasyonun sağladığı şey budur. Ve biraz pratikle teknoloji günlük hayata entegre edilebilir. Sadece birkaç adımda meditasyonun temellerini nasıl öğrenebileceğinizi açıklıyoruz.

Sürekli baskı altındaysanız, iyi uyuymayın çünkü düşünceler sürekli kafanızda uçuşuyor ve genel olarak daha fazla iç huzur ve dinginlik istiyorsanız meditasyon sizin için iyi bir uygulamadır. Ve bu gerçekten kolay bir şey günlük hayata entegre olmak Eğer dahil olursanız ve biraz disiplinli olursanız yapabilirsiniz. Meditasyon öğrenmek isteyen herkesin öncelikle meditasyonun gerçekte ne olduğunu ve hangi yöntemin kendisine uygun olduğunu bilmesi gerekir.

Meditasyon insanların yaptığı bir uygulamadır. yüzyıllardan beri çalıştı. Temel olarak bu, düşünceleri bırakıp önemli olana odaklanabilmek ve daha fazla sakinliğe ulaşmakla ilgilidir. Çeşitli nefes alma ve farkındalık egzersizleri yardımcı olur. İlk adım olarak, neye bulaştığınıza dair bir fikir edinmek için meditasyon konusunu düşünmelisiniz. İsterseniz çeşitli uygulamaları da kullanabilirsiniz veya Kitabın Bilgi edinmek ve aktif rehberlik almak için yardım isteyin.

Meditasyon öğrenmek: Yeni başlayanların bilmesi gerekenler bunlar

Her meditasyon aynı değildir. Öğrenmek istediğinize karar verirseniz, öncelikle şunlar arasında seçim yapmalısınız: iki tip dış görünüş ve iç zihinsel tutum açısından biraz farklı olan insanları birbirinden ayırt edin.

• Düşünceli meditasyon: Bu tür meditasyonda hareket etmezsiniz. Oturursun, yalan söylersin ya da ayakta durursun. Bu nedenle pasif meditasyon olarak da bilinir. Bu yöntemin alt türleri Vipassana, Zazen ve Samatha meditasyonunu içerir. Uygulamalar aracılığıyla öğrenilebilen modern farkındalık egzersizleri de bu meditasyon türlerinden türetilmiştir.
  • Aktif meditasyon: Burada fiziksel egzersizler de yapılıyor, ses kullanılıyor ya da mindfulness eylemlere entegre ediliyor. Yoga, tantra ve bazı dövüş sanatları stilleri bu tür meditasyonun bir parçasıdır.

Meditasyon biçimlerinin uygulanması farklı olsa da özü aynıdır: Odaklanmayı öğrenmek ve dikkatinizi hedefe odaklı bir şekilde odaklamakla ilgilidir. Bu, nefes almaya, düşüncelere, fiziksel duyulara veya ses ve kokulara odaklanan çeşitli yöntemlerle yapılır. Bu şekilde öğrenirsin zihni odaklamak ve genel olarak sakinleştirici. Bu yaklaşımı şartlandırarak, sonunda zihninizdeki sürekli dalgalanmayı durdurabilecek ve sizin için önemli olan belirli düşüncelere daha spesifik olarak konsantre olmanızı sağlayabileceksiniz.

Meditasyonun olumlu etkileri arasında güçlendirilmiş bir bağışıklık sistemi, daha düşük stres seviyeleri, gelişmiş hafıza, denge veya daha iyi uyku sayılabilir. Meditasyonu öğrenmek ve onu günlük hayata entegre etmek kesinlikle buna değer ve herkes bunu yapmaya başlayabilir. Yani bunlarla dört adım.

Dört adımda meditasyon yapmayı öğrenin

1. adım

Yeni başlayan biri olarak öncelikle pasif meditasyonu öğrenmeye değer. Bu, nefes egzersizlerini ve temel adımları içselleştirip daha sonra diğer aktivitelerle birleştirebileceğiniz anlamına gelir. Öncelikle aşağıdakileri yapmalısınız:

• Nerede meditasyon yapmak istersiniz? En iyi ihtimalle bir tane almalısın sabit yer Rahatsız edici faktörlerin (gürültüler ve gereksiz nesneler) az olduğu, kendinizi rahat hissetmenizi sağlayan ve rutinler geliştirmenize yardımcı olan bir yer arayın. Bu bir sandalye, yatak odasının rahat bir köşesindeki bir paspas veya hatta yatak olabilir. Rahat kıyafetler, tıpkı biri gibi tayt veya spor pantolon da tavsiye edilir.
  • Başlamak için, egzersizlere katılabilmeniz için ortam gerçekten sessiz olmalıdır. Bu yüzden bir tane aramak en iyisi günün sabit saati Ortam sessizse, herhangi bir çağrı alamazsınız veya başka bir kişi tarafından rahatsız edilebilirsiniz – başlangıçta en az on dakika boyunca.

2. adım

Kendinize uygun bir yer ve zaman bulduktan sonra ilk egzersizlere başlayabilirsiniz. Bunu yapmak için bağdaş kurarak veya lotus pozisyonunda oturmanıza gerek yok. Birinde meditasyon yapabilirsiniz herhangi bir oturma pozisyonu. Bir noktada egzersizleri o kadar içselleştirirsiniz ki, bu sabit ritüellere artık kesinlikle ihtiyaç kalmaz. Bu nedenle başlangıçta daha da önemlidirler. İlk egzersizleri yaparken aşağıdakileri aklınızda bulundurmalısınız:

• Duruş düz olmalı ve güzel en az on dakika rahatça hareketsiz kalabileceğiniz şekilde olun.
  • Gerekli olmasa da bunlar Lotus, terzi ve topuk pozisyonu (yeni başlayanlar için, örneğin bir Meditasyon tezgahı) üç uygun oturma duruşu. Ayrıca bir (Meditasyon) yastığıkıvrılmış bir battaniye veya oturma minderi meditasyon için uygundur.
  • Meditasyon yaparken omuzlar çökmüş olmalı, eller dizlerde veya kucakta gevşek olmalı ve yüz kasları gibi oturmak için kullanılmayan kaslar gevşetilmelidir. rahat olmak.

3. adım

Yeni başlayanlar için bir tane almak önemlidir zaman aralığı bilinçli olarak meditasyona katılmak ve adım adım gelişmek. Bunun için bir çalar saat veya zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. Daha sonra ilk egzersize rahat, sessiz bir ortamda, düz bir pozisyonda başlamalısınız:

1. Nazikçe veya doğrudan odaklamayı bulun Gözlerini kapat.
  2. Oldukça bilinçli olarak beş derin nefesler Burnunuzdan nefes alıp ağzınızdan vererek nefes alın. En geç beşinci nefesten sonra gözlerinizi kapatın.
  3. Şimdi önemli olan Dikkatinizi nefes almaya odaklayın izin vermek. Ancak doğal ritmini takip etmelidir. Bunu çok spesifik bir şekilde fark etmeli ve havanın ciğerlerinize nasıl girip çıktığını, midenizin ve göğsünüzün nasıl genişlediğini fark etmelisiniz. Zaman zaman odağınızı kaybederseniz ve düşünceler yüzünden dikkatiniz dağılırsa, bunu fark etmeli, yargılamamalı, her zaman yavaşça nefese odaklanmaya dönmelisiniz.

Bu ilk basit egzersiz sayesinde, kafanızdan gerçekte kaç düşüncenin geçtiğini, tamamen otomatik ve bilinçsizce, farkına varmayı öğreneceksiniz. Ancak tamamen kendinizle kalırsanız, onları giderek daha sık tanıyacak ve bilinçli olarak dikkatinizi onlardan uzaklaştıracaksınız.

4. adım

Başlangıçta yaklaşık on dakika kadar nefesinize konsantre olduysanız ve dolaşmaya başladığınızda düşüncelerinizi bırakmayı başardıysanız ilk önemli adım atılmış demektir. Ancak meditasyondan sonra önemlidir hemen yukarı atlamayın ve hemen günlük görevlere devam edin. Meditatif zihinsel tutumu bir sonraki eylemlerinize yanınızda götürmek ve nefesinizi, bedeninizin hislerini ve refahını fark etmeye devam etmek daha iyidir. Farkındalık bu şekilde ortaya çıkar.

Meditasyon öğrenmek için daha fazla yöntem

Ancak kendi başınıza yeni rutinler oluşturmakta veya bu zamanı günlük yaşamınıza entegre etmekte zorlanıyorsanız, bunlardan birini de kullanabilirsiniz. profesyonel destek ve rehberlik örneğin bir uygulama veya Çevrimiçi kurs.

Teknikler konusunda size adım adım yol gösterdiği için yeni başlayanlar için faydalı olan uygulamalar şunları içerir:

• Üst boşluk
  • 7 dakika
  • Farkındalık uygulaması

Meditasyon yapmayı öğrenmek: Yeni başlayanlar için daha fazla ipucu

Başlangıçta, ilk kez meditasyon yaptığınızda kesinlikle kafanızda kontrolsüz bir şekilde dolaşan pek çok farklı düşünce olacaktır. Bu tamamen normaldir ve motivasyonunuzu düşürmemelidir. Çünkü meditasyon tamamen bununla ilgilidir performansla ilgili değilBu, zihninizin daha bilinçli olması için kendinizi koşullandırmanız ve bu düşünceleri bırakmayı öğrenmenizle ilgilidir. Ancak bu ancak düzenli uygulamayla mümkündür. Önemli olan:

• Kesinlikle buna bağlı kalmalı ve meditasyon yapmalısın Her gün günlük hayata uyum sağlayın.
  • Eğer bir gün içinde dikkatinizi düşüncelerinizden nefes almaya çeviremezseniz, üzülmek yok. Bunun farkında olun ve uygulamaya devam edin.
  • Birkaç gün veya hafta sonra olabilir Meditasyon egzersizlerinin süresi sürekli olarak genişletilmelidir. Başlangıçta on dakika tamamen yeterlidir. Ayrıca sabah ve akşam meditasyon için bilinçli olarak alan yaratabilirsiniz, böylece meditasyon bir noktada doğal olarak günlük yaşamınız boyunca size eşlik eder.
  • Nefes egzersizine alıştıktan sonra, Odağı genişlet nefes almanın yanı sıra kişinin bilinçli olarak odaklandığı fiziksel duyumlar, hisler, duygular gibi diğer nesneleri de içerir. Sesler hatta kokuyor.

Aksi takdirde: Aslında yanlış bir şey yapamazsınız, yalnızca bilinçli olarak meditasyona girmelisiniz – ve bunun bedeniniz ve zihniniz için kesinlikle iyi olduğunu fark edeceksiniz. Ve en azından birkaç dakikalığına günlük hayattan kaçabilirsiniz.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

maf

#Konular