Lukas Klaschinski: Bu yüzden duygularınız hakkında konuşmak önemli

psikolog ve yıldızKöşe yazarı Lukas Klaschinski, özellikle başarılı podcast'leri aracılığıyla Almanya'da psikoeğlenceyi tesis etti. Kendisi de yıllarca duygularını anlatmakta zorluk çekmişti. İçinde yıldız bunun neden değiştiğini açıklıyor.

Lukas Klaschinski1983 yılında Berlin'de doğan sanatçı, 20 yılı aşkın süredir medyada çalışıyor. Psikoloji ve eğlencenin bir karışımı olan psikoeğlenceyi, özellikle başarılı podcast'leri aracılığıyla Almanya'da popüler hale getirdi. En çok satan yazar Stefanie Stahl ile birlikte “Ben böyleyim” adlı psikoloji podcast'ini başlattı ve ikisi de Stern'de 14 günlük “PsychoLogisch” köşesini yazıyorlar. Klaschinski yazar olarak da başarılı. Yeni kitabı “Feel Dich Ganz”da kendini duygular konusuna adadı ve kendisi hakkında şaşırtıcı miktarda bilgi ortaya çıkardı. Kırılganlığın değeri, kendi duygularınızdan kaçış ve sonuçta neyin önemli olduğu hakkında bir konuşma.

Bay Klaschinski, çoğumuz kendimizle uzlaşmakta zorlanıyoruz. Hatta siz bu süreci kamuoyuna açıklıyorsunuz. Bunu neden yapıyorlar?
Kendimi diğer insanlara ayna olarak görüyorum ve deneyimlerimi onlarla paylaşmayı seviyorum. Sonuçta hikayelerim aracılığıyla kendileri hakkında da bir şeyler öğrenebilirler. İçime saklamaya çalıştığım her şey beni etkiliyor. Bu yüzden kendimde ve dünyada mümkün olduğu kadar çok netlik yaratmak istiyorum. Bunun bedeli beni kötü duruma düşürmesi ve bazı insanların bunu anlamamasıdır. Ama bu benim hikayem değil, onun hikayesi.

Neden şimdi bu adımı atmaya karar verdiniz?
Ölüme yakın bir deneyim yaşadım. Bunu bir kez hissettiğinizde, ölüme bu kadar yaklaştığınızda, hayatta sizin için neyin önemli olduğunu anlarsınız. Benim için açıktı: Birkaç şeyi farklı yapmak istedim. Ve bu yolculuğumu diğer insanlarla da paylaşmak istiyorum çünkü birçok insanın da benimle aynı şeyleri hissettiğini düşünüyorum.

Haberler İçin Takip Edin

Reklamsızdır ve istenildiği zaman iptal edilebilir

?