Lidl: Hayvanları koruma örgütü tavuk etinde patojen buldu

“Albert Schweitzer Vakfı”
Hayvan refahı organizasyonu Lidl etinde patojen tespit etti





“Albert Schweitzer Vakfı”nın Lidl tavuk eti araştırmasına atıfta bulunduğu Habernun başlangıç resmi

© Youtube / “Çevremiz için Albert Schweitzer Vakfı”


“Albert Schweitzer Vakfı”, Lidl’in kendi markası “Metzgerfrisch”ten alınan tavuk eti üzerinde yaptığı incelemede, numunelerin büyük bir kısmında multi-dirençli mikroplar buldu.





“Albert Schweitzer Vakfı”, Lidl tavuk eti ürünlerinden 51 numune aldı ve belirli bir hayvancılık sınıfında çoğunlukla multi-dirençli mikroplar buldu.


et endüstrisi

Günde iki milyon: Bu hayvanlar bizim et açlığımızı gidermek için ölüyor





Hayvan hakları örgütünün basın bülteni ve YouTube aracılığıyla yayınladığı sonucun yaygın bir sorun olduğu ileri testlerle doğrulanırsa indirim zincirinin yeni bir skandalla karşılaşması muhtemel.

Meyve, sebze, et, süt ve benzerleri: Beslenme kontrolü: Hangi yiyecekler sağlıklı - hangileri değil

Meyve, sebze, et, süt ve Co.
Beslenme kontrolü: Hangi yiyecekler sağlıklı – hangileri değil




28.12.2021


“Et üzerinde bulunan bakterileri birkaç yaygın antibiyotiğe karşı bağışıklık kazandıran ESBL enzimi, numunelerin yüzde 71’inde tespit edildi. Dirençli bakterilerin çoğunluğu (yüzde 75), çeşitli hastalıklara neden olabilen dışkı mikrobu Escherichia coli’dir. , örneğin idrar yolu veya gastrointestinal enfeksiyonlardan sepsise kadar” diyor organizasyon sonuçları hakkında.


Rastgele seçilen sekiz Lidl mağazasından örnekler




Soruşturma ayrıca “enterokok (örneklerin yüzde 25’i), kampilobakter (örneklerin yüzde 18’i) ve salmonella (bir örnek) gibi patojenler” buldu. Enterokoklar idrar yolu enfeksiyonlarına, kalbin iç zarının iltihaplanmasına veya kan zehirlenmesine neden olabilir. . Basın açıklamasına göre Campylobacter ve salmonella ishalli hastalıklardan birincil derecede sorumludur”.


Et ızgara yaparken aniden veganlar gelirse ne yapmalı?



Kuruluş, yine yayınlanan YouTube Habersunda araştırma metodolojisini anlatıyor: “Toplam 51 tavuk eti ürünü örneği (tüm besicilik türü seviye 2 “Barn Husbandry Plus”) incelendi. Bunlar, Ocak ve Şubat 2023’te Almanya genelinde rastgele seçilen sekiz Lidl mağazası alındı. Yalnızca altı örnek olağanüstü değildi.”



Lidl, yayıncı RTL’den gelen bir talebe şu sözlerle yanıt verdi: “Tüm öğeler, tüm tedarik zinciri boyunca kapsamlı kalite kontrollerine tabidir. Özel olarak tanımlanmış Lidl dahili sınır değerlerimizle, genellikle yasal gerekliliklerden bile daha katıyız.” Lidl tarafından yapılan açıklamada “Albert Schweitzer Vakfı”nın sonuçlarına ilişkin somut bir değerlendirme yapılmadı.


kaynaklar: “Albert Schweitzer Vakfı”, RTL


km

#Konular