Kuşkonmaz: Bu nedenle çoğumuzun yemek yedikten sonra idrarı kokar (Haber)

Videoyu izleyin: Kuşkonmaz yedikten sonra idrarın genellikle kötü kokmasının nedeni budur.

Bahar zamanı kuşkonmaz zamanıdır. Çubuk sebzelerin lezzetli keyfi, istenmeyen bir sonucu da beraberinde getirir: delici kokulu idrar. Çoğumuz için.

Tüm insanların kuşkonmaz idrarı üretip üretmediği belli değil. Ancak kesin olan bir şey var: Bu bir hastalık değil. Kokuyu fark eden herkes, kuşkonmazın içerdiği kuşkonmaz asidini parçalayan özel bir enzime sahiptir.

Vücuttaki bozunma sürecinde bu, uçucu kükürt bileşiklerine dönüştürülür. Bu, pis kokulu kükürt kokusunun tuvalette buharlaştığı ve hızla fark edilir hale geldiği anlamına gelir.

Ama herkes kokusunu alamaz. Kükürt kokusunu fark etmeyen kişilerde genetik mutasyon vardır. Yani sebep tek bir gen.

Ancak tuvalet böyle koksun ya da kokmasın, kuşkonmaz herkes için sağlıklıdır. Daha