Kasırga tahmini: TN bakanı, 10 NDRF ve SDRF ekibinin beklemede olduğunu söyledi | Chennai Haberleri

KanYo

Member
CHENNAI: Tamil Nadu Gelir ve Afet Yönetimi Bakanı KKSSR Ramachandran Salı günü yaptığı açıklamada, NDRF ve SDRF’den 10 ekibin IMD’nin karşı karşıya olduğu Nagapattinam, Thanjavur, Thiruvarur, Cuddalore, Mayiladuthurai, Chennai, Tiruvallur, Kancheepuram, Chengalpet ve Villupuram bölgelerine yerleştirildiğini söyledi. bu bölgelerde şiddetli yağmur bekleniyor.
Tahminlere göre, güneydoğu Bengal Körfezi üzerindeki bir alçak basınç alanı, 7 Aralık akşamına kadar büyük olasılıkla bir çöküntü ve siklonik fırtınaya dönüşecek. Vergi makamları, tüm önlemleri almaları için bölge tahsildarlarına ve Greater Chennai Corporation’a bir dizi talimat verdi.
“Batı kıyısına çıkan en az 532 balıkçı teknesi güvende. Doğu kıyısındaki 93 teknedeki balıkçılar VHF, uydu telefonları, Navtex, Navic ile bilgilendirildi ve akşama dönecekler. Balıkçılara denize girmemeleri söylendi” dedi.
İlgili bölgelerin denetim görevlilerine kamp kurmaları ve kurtarma ve yardım operasyonlarına başlamaları söylendi.
Greater Chennai Corporation, sel sularını derhal boşaltmak için 169 sığınak açtı ve 805 pompayı beklemede tuttu. Eyaletin geri kalanında, alçak alanlarda yaşayanları barındırmak için 121 çok amaçlı merkez ve 5.093 yardım kampı kuruldu.
Hassas bölgeleri izlemek ve hızlı bir şekilde önlem almak için departmanlar arası bölgesel ekipler kuruldu.
Ramachandran, “Bölge toplayıcılarından insanları alçak bölgelerden tahliye etmeleri ve yardım kamplarına yerleştirmeleri ve onlara gıda, korumalı içme suyu ve tıbbi tesisler dahil olmak üzere temel hizmetler sağlamaları istendi” dedi.
Bölge yöneticilerine ayrıca barajlardaki ve tanklardaki depolamayı ve girişi izleme ve yerel halkı mansaba fazla su deşarjı konusunda uyarma talimatı verildi.
Eyalet ve bölge acil durum merkezleri, ek personel ile günün her saati çalışıyor.