Karlovy Vary: Yazarımız can sıkıntısının kaynaklarını ve çekiciliğini keşfediyor

İnsanlar yüzyıllardır Çek kaplıca kenti Karlovy Vary'ye seyahat ediyor. Yazarımız da oradaydı ve kendine şu soruyu sordu: Spa ilkesinin bugün için hâlâ sunabileceği bir şey var mı?

Kayınvalidemi nihayet nehrin karşı yakasında tanıdığımda on kilometre yürüdüm. Yanında kayınpederim, müzisyenler, uzakta da tanıklar, yani rahip var. Gelin ve damadın yanına döndü ama mutlu görünmüyor. Bütün grup kasvetli görünüyor. Daha hızlı gidemedim, özür diliyorum, yürüyüş botlarımın bağlarını çözüyorum, karşılarına oturuyorum ve tek restoranda zencefil çayı sipariş ediyorum.

Gece yarısı kutlamalarının nasıl aniden kesintiye uğradığını hayal ediyorum. Grimm Kardeşlerin belirttiği gibi bu Hans Heiling'in hatasıydı. Bir zamanlar zengin bir adam olan Hans Heiling, şeytanla iş birliği içindeydi ve kendisini Eger'e, ayaklarımın dibinde ağır ağır akan suya atmadan önce düğün partisini ona bırakmıştı. O günden bu yana eğlenceye katılanlar, efsanevi bir kaya oluşumu karşısında dehşete düşmüş durumda.

Karlovy Vary yakınlarındaki Eger'deki Hans Heiling Kayası

Popüler gezi yeri: Eger'deki Hans Heiling Kayası

© Imago Görselleri

Benim oturduğum yere birçok kişi oturdu. Benim gibi onlar da ormanda yürüyüşe çıkıp taş toplumunu ziyaret etmeye koyuldular. Hans Heiling Kayası, şu anda Çek Cumhuriyeti'nin en büyük spa'sı olarak adlandırılan Karlovy Vary çevresindeki en popüler destinasyonlardan biridir. 18. yüzyılda buraya “Avrupa'nın Salonu” deniyordu çünkü herkes geliyordu. Yüz yıl sonra yüksek asalet geldi. Karlovy Vary pek çok şeyi vaat eden bir yerdi: Gut hastalığından kurtulmak ve en son haberleri öğrenmek. Sohbet etmek ve sohbetin konusu olmak. Sıcak su kaynaklarında yıkanmak ve belki de hayır, kesinlikle bir aşk ilişkisi geliştirmek. Şifa almak yola çıkmak demekti: Su hastaya gelmemeli, hasta suya doğru hareket etmelidir. Tedavinin prensibi budur. Şimdilik hâlâ bir şeyleri saklayabilir mi?

Bunu öğrenmek için birkaç gün önce Grandhotel Pupp'ta bir odaya girdim.

Haberler İçin Takip Edin

herhangi bir zamanda çevrimiçi olarak iptal edilebilir

?