Kadın erkek neden esit degildir ?

Ceren

New member
Kadın Erkek Neden Eşit Değildir?

Merhaba forum dostlarım! Bugün biraz farklı bir konuya, ama eğlenceli bir şekilde değineceğiz: Kadınlar ve erkekler neden eşit değildir? Tabii ki burada şaka yapıyoruz, çünkü kimse ciddiye alıp "Eee, ama gerçekten her yönüyle eşitiz!" demesin. Aslında bu yazıda hem erkeklerin hem de kadınların bazı özelliklerine eğlenceli bir bakış açısıyla değineceğiz. Yani konuyu biraz eğlendirerek, biraz da düşündürerek ele alacağız. Hazır mısınız? O zaman başlayalım!

Erkekler: Çözüm Odaklı Süper Kahramanlar!

Erkeklerin dünyası, bildiğiniz gibi çözüm odaklı bir dünyadır. Yani her sorun, bir çözüm gerektirir, değil mi? Bu, özellikle kadınların bazı sohbetlerine girdiğinizde net bir şekilde ortaya çıkar. Kadınlar bazen sadece “Kendimi kötü hissediyorum, çok yorgunum” diye basit bir açıklama yaptıklarında, erkekler hemen devreye girer: “Bir dakika, o zaman bir çözüm bulmalıyız. Belki şu egzersizleri yapabilirsin ya da bir sağlık kontrolüne gitmelisin!”

Kadınlar: “Hayır, ben sadece seni dinlememi istiyorum, çözüm istemiyorum.”

Erkekler: “Peki, peki… Şey, çözüm buldum! Belki bir tatil yapmalısın. Hangi destinasyon en iyisi olur?”

Tabii ki bu işleyiş bazen abartı olabilir. Ama sonuçta erkekler her zaman çözüm arayışındadır, çünkü bir problem varsa çözüm de vardır, değil mi? “Problem varsa, çözüm vardır!” şeklinde klasik erkek stratejisi!

Kadınlar: Empati Kraliçeleri!

Şimdi gelelim kadınlara. Kadınlar, çözüm değil, empati ister! Onlar, sorunun derinliklerine inmeye, hissedilen acıyı anlamaya çalışır. Erkeklerin "Çözüm bulalım!" yaklaşımına, kadınlar genellikle şöyle yaklaşır:

Kadınlar: “Canım, seni anlıyorum. Çok zor bir durumdasın, değil mi?”

Erkekler: “Evet, ama ben çözüm istiyorum, şunu şunu yaparsak düzelir.”

Kadınlar: “Evet, ama biliyor musun, o çözüme giden yolun seni nasıl hissettireceğini düşünüyorum.”

Ve burada erkeklerin yüz ifadesi biraz... biraz karışır! Erkekler düşünür: "Yani şu anda bir çözüm arıyordum, neden bu kadar fazla hisse giriyoruz?"

Ama işin komik tarafı, bazen erkekler kadınların empati odağını daha çok takdir eder hale gelirler. Çünkü kadınların söyledikleri şeylerin bazen gerçekten onları daha iyi hissettirdiğini fark ederler. “Belki de bu çözüm olmasa da, duygusal destek en önemli şey.”

Kadınların Süper Gücü: Multitasking!

Bir başka fark da kadınların multitasking konusundaki yetenekleridir. Erkekler bir işte sonuca odaklanıp, “Bunu yaparken başka bir şey yapmam imkansız” deseler de, kadınlar birden fazla işi aynı anda yapabilme yeteneğine sahiptir. Hani bazen erkekler “Ben şu anda bir şey yapıyorum, arama!” dediğinde, kadınlar hiç zorlanmadan yemek yapıp, telefonla konuşabilir, bir yandan çocuklarıyla ilgilenebilir ve belki bir yandan da Instagram'da gezinir. Erkeklerin bu konuda yüzü genellikle şaşkınlıkla dolar: “Vay be! Nasıl bir enerji!”

Kadınlar, her işin altından kalkabilen gizli kahramanlardır. Ama erkeklerin bu konudaki bakış açısı genellikle “Bir işi yaparken başka bir şeyle ilgilenmek nasıl mümkün olabilir?” şeklinde olmuştur. Sadece tek bir şeyle ilgilenmek, her zaman erkeklerin tercihi!

Erkekler: Stratejistler ve Plan Yapıcılar!

Erkekler, olaylara stratejik bakar. Bu onların doğasında var. Örneğin bir tatil planlarken, erkeklerin planlama süreci genellikle şöyle işler: “Önce bir rota çıkaralım, gezilecek yerleri belirleyelim, sonra her şeyin sırasını yapalım. Ama kesinlikle spontane olmamalıyız. Her şey mükemmel bir şekilde organize edilmeli.”

Kadınlar ise “Bir yolculuğa çıkıyoruz, hadi gidelim!” diye başlayıp, yolculuk esnasında birazcık kaybolmalarına rağmen o macerayı eğlenceli hale getirebilirler. Erkekler, kadınların bu spontane yaklaşımına bazen şaşırabilir, ama içten içe “Ne de olsa hayat bu, ne kadar stratejik planlasan da sürprizler gelir” diye düşünebilirler.

Neyse ki, Farklılıklar Tamamlayıcı!

Aslında meseleye biraz daha derinlemesine bakacak olursak, kadınlar ve erkeklerin farklı yönleri birbirlerini tamamlar. Her iki cins de kendi yaklaşımında haklıdır, fakat bu farklılıklar bizi birleştiren, hayatı daha zengin ve eğlenceli hale getiren bir etkileşim yaratır. Erkeklerin çözüm odaklılığı ve kadınların empati yetenekleri, doğru bir şekilde birleştirildiğinde mükemmel bir uyum oluşturur. Bu yüzden aslında eşit olmasak da, birlikte çok daha güçlü ve eğlenceli bir dünyayı birlikte yaratabiliriz!

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Şimdi ise söz sizde, forum dostlarım! Erkekler ve kadınlar arasındaki farkları komik bir şekilde ele almayı seviyor musunuz? Yoksa, bu kadar farklı olmanın neden güzel olduğuna dair başka görüşleriniz mi var? Hadi bakalım, yorumlarınızı bekliyoruz!