K Annamalai: Chennai Polisi Tamil Nadu BJP Başkanı Annamalai’ye Karşı Dava Açtı | Chennai Haberleri

KanYo

Member

CHENNAI: Tamil Nadu BJP Başkanı K. Annamalai Pazar günü Chennai Polisi, göçmen işçiler konusunda sosyal medyadaki tweet’leri ve açıklamalarının provokatif olduğunu ve huzursuzluk yaratmayı amaçladığını söylediği için tutuklanmıştı.
Annamalai derhal dava açtı DMK hükümet onu tutuklasın. Chennai Polisi, Bihar BJP’nin resmi Twitter hesabının yöneticilerini de aynı nedenlerle tutukladı.
Vakalar, 153 (isyana neden olmak amacıyla provokasyon), 153A(1)(a) (farklı bölgesel/dilbilimsel/kast grupları arasında düşmanlığı körüklemek) 505(1)(b)(suç çıkarmak amacıyla) dahil olmak üzere çeşitli IPC bölümleri altında kaydedilmiştir. toplum içinde korku) ve 505(1)(c) (Dini, ırkı, doğum yeri, ikamet yeri temelinde huzursuzluk yaratmak veya kışkırtmak amacıyla söylenti veya endişe verici haberler içeren herhangi bir açıklama veya rapor yapan, yayınlayan veya yayan kişi) , dil, kast veya topluluk).
Annamalai, “DMK’nın, Kuzey Hintli kardeşlere karşı yetmiş yıllık propagandasını ifşa ettiğim için bana dava açtığını anlıyorum. İşte dünkü basın açıklamamda bahsedilen söylediklerinin videosu. Faşist DMK’yı tutuklamaya davet ediyorum.” tweet attı Pazar günü.
Daha önce bir dizi tweet’te Annamalai, göçmen göçünden DMK’nın sorumlu olduğunu iddia etmişti. DMK milletvekillerinin Kuzey Hintliler hakkındaki kısır sözleri, DMK bakanı onları aradı Pani puri wala ve onların göçlerini talep eden ittifak ortakları, bugün gördüğümüz şeye yol açtı. Halk, hükümet ve polis, DMK ve ittifak ortaklarının görüşlerini desteklemiyor” diye tweet attı Annamalai. Tamil Manila Kongresi (TMC) başkanı GK Vasan, Annamalai aleyhindeki davayı siyasi kan davası olarak nitelendirerek kınadı.