Jimnastik Grupları Şehirde Mantar | Chennai Haberleri

KanYo

Member

CHENNAI: T Nagar’daki Natesan Parkı’nda yürüyen kadın ve erkekler, antrenmanları sırasında amuda kalkma, barlardan sallanma ve şınav çekme pratiği yapan bir grup kadını görmek için dururlar. Bazıları ilham alarak uzaklaşırken bu kadınların neden baş aşağı durduğunu merak ediyor.
Uygulayıcıların vücut ağırlıklarını güç geliştirme egzersizleri yapmak için kullandıkları ve statik pozlar ve salıncaklar ve taklalar gibi dinamik veya serbest hareketler yapmak için barlar yaptıkları bir kuvvet antrenmanı biçimi olan jimnastik veya sokak egzersizi uygularlar.
Ev hanımları, çalışan profesyoneller ve öğrenciler de dahil olmak üzere bu küçük kadın grubu. Bu antrenmanları parkta ve Chetpet Eco Park’ta güç oluşturmak, hareketliliği ve güveni geliştirmek için uyguladık.
38 yaşındaki fitness eğitmeni Hanny Mardia, altı aydır jimnastik yapıyor. “Becerilerimi geliştirmek ve gücümü geliştirmek istedim. Sonra Chennai jimnastik buldum. Salıncak gibi serbest hareketler yapmak başta biraz göz korkutucuydu. Şimdi korkumdan kurtuldum” diyor.
Bunu uygulayan kadınlar, hareketliliği geliştirdiğini ve formda kalmalarına yardımcı olduğunu söylüyor. XI. Sınıf öğrencisi Ananya Ashok, son birkaç yıldır Parkour öğrendiğini ve yakın zamanda jimnastik yapmaya başladığını söyledi. “Fiziksel becerileri anlama yeteneğimi geliştirdi. Odaklanma ile geliştirildi ve en iyi yanı, herhangi bir ekipman gerektirmemesi” diye açıklıyor.
Annesi Lakshmi Ashok sık sık antrenman yapıyor. “Herkes yeteneğine göre yapabilir. Döndürme yapmaya gerek yok. Bu güç egzersizleri, yaşlandıkça kadınlar için çok önemlidir” diye açıkladı. Delhi, Mumbai ve Bangalore’daki birçok kadın cimnastikçinin antrenmanları Chennai’deki uygulayıcılara da ilham veriyor. Chennai Calisthenics’in kurucusu R Rajesh, “Başlangıçta bazı kadınların barda önden yuvarlanma gibi serbest hareketler yaparken çekingenlikleri vardı. Ama şimdi bunu kolaylıkla yapıyorlar” dedi.
İstanbul’da ihtiyaç sahibi çocuk ve gençlere ücretsiz dövüş sanatları ve jimnastik dersleri veren Muhammed Raffiq Neelangarai Chennai’de jimnastik antrenörlerine ve topluluğa ihtiyaç olduğunu söyledi.