İtalya’nın deniz kurtarma yasası daha fazla göçmen hayatını riske atabilir: BM hakları şefi

“İhtiyacı olan daha fazla insan acı çekecek ve acı çekecek zamanında yardım sağlanamadığı için daha fazla hayat kaybedilme riskiyle karşı karşıyaBu yasa çıkarsa” dedi.

Türk, İtalya parlamentosunun açık denizlerde göçmen hayatlarını kurtarmaya çalışan insani yardım gemileri için daha katı şartlar getiren yasayı geçirmesinden bir gün sonra ciddi endişelerini dile getirdi.

Birden fazla kurtarmaya karşı

Gemiler, bir görevden sonra doğrudan limana yelken açmalı ve ihtiyaç sahiplerinin yakın çevresinde olsalar bile herhangi bir ek kurtarma operasyonu yürütmemelidir.

İtalya ayrıca son zamanlarda kurtarılan göçmenler için orijinal kurtarma alanından birkaç gün uzakta olabilecek uzak karaya çıkarma limanları belirledi.

Senato tasarıyı önümüzdeki hafta görüşecek.

Göçmenleri ve kurtarıcıları cezalandırmak

“Yasa hem göçmenleri hem de onlara yardım etmeye çalışanları etkili bir şekilde cezalandıracaktır. İnsani eylemlerin bu şekilde cezalandırılması, insan hakları ve insani yardım kuruluşlarının kritik işlerini yapmalarını büyük olasılıkla caydıracaktır” dedi.

Uluslararası hukuka göre bir kaptanın denizde tehlikede olanlara acil yardım sağlamakla yükümlü olduğunu ve devletlerin yaşam hakkını koruması gerektiğini hatırlattı.

“Ancak bu yeni teklife göre, bunu yapmak için yakındaki bir SAR gemisi gerekli olacaktır. denizdekilerin imdat çağrılarını dikkate almayın çünkü zaten başkalarını kurtardı” dedi.

“Denizde mahsur kalanlar, elementlere uzun süre maruz kalmaya ve hayatlarını kaybetme riskine katlanmak zorunda kalacaklar. Hayatta kalanlar, işkence, cinsel şiddet ve diğer insan hakları ihlalleri mağdurları da dahil olmak üzere yeterli tıbbi bakım ve rehabilitasyona erişimde daha fazla gecikmeyle karşı karşıya kalıyor.”

Yaptırımlar ve para cezaları

BM hakları şefi, önerilen yasanın ayrıca daha fazla müdahale ve Libya’ya geri dönüşü de içerdiğini söyledi – ofisinin defalarca gemiden inmeye karşı güvenli bir sığınak olarak kabul edilemeyeceğini söylediği bir yer.

Ayrıca ekipleri uluslararası korumaya başvurmayı planlayan herkesi kaydetmeye çağırıyor. Uymayan sivil toplum kuruluşları (STK’lar) idari yaptırım ve para cezasına çarptırılabilir ve gemilerine el konulabilir.

cevap değil

Türk, İtalyan hükümetine çağrıda bulundu. faturayı geri çekmek.

Yetkili makamlara ayrıca önerilen herhangi bir mevzuatın uluslararası insan hakları hukuku, uluslararası mülteci hukuku ve diğer ilgili yasal çerçevelerle tam olarak uyumlu olmasını sağlamak için sivil toplum kuruluşlarına, özellikle arama kurtarma STK’larına danışmaları tavsiye edilir.

“Akdeniz’i geçenlerin durumuna hepimiz dehşetle bakıyoruz ve bu acıyı sona erdirme arzusu harika. Ama bu sadece yanlış yol Bu insani krizin üstesinden gelmek için” dedi.