YerdenYüksek
Member

BM ajansı kabaca, geçen yıl Endonezya, Malezya ve Tayland’a yaklaşık 3.300 kişinin geldiğini söyledi. yüzde 290 artış 2021’de kayıtlı 850’den fazla kişi.
IOM, bölge ülkelerini birlikte çalışmaya çağırdı hayat kurtarıcı bakım ve destek sağlamako mülteciler insan yaşamının denizde kaybolmasını önlemek göç yolculuğu sırasında
kararlı destek
Ağırlıklı olarak Müslüman bir topluluk olan Rohingya, Myanmar’daki şiddet ve zulüm dalgalarından kaçıyor. 2017’de 700.000’den fazla insan acımasız bir askeri baskıdan kaçmak için ülkeyi terk etti.
Yaklaşık bir milyon Rohingya şu anda Bangladeş’in Cox’s Bazar kentindeki aşırı kalabalık mülteci kamplarında yaşıyor.
Asya ve Pasifik bölge direktörü Sarah Lou Ysmael Arriola, “Arakanlı mülteci krizinin başlangıcından bu yana IOM, Rohingya’ya çok ihtiyaç duyulan insani yardımı sağlama konusunda kararlıdır” dedi.
23 Ocak itibarıyla yaklaşık 300 olan gelişlerdeki artış devam ederken, IOM temel insani yardım sağlamak için operasyonlarını hızlandırıyor.
Temel hizmetlerin sağlanması
Varışların çoğu, IOM’nin temel hizmetlere erişimi kolaylaştırmak için yetkililer, STK ortakları ve BM mülteci kurumu UNHCR ile birlikte çalıştığı Endonezya’da kaydedildi.
IOM, geçici barınakların yenilenmesi ve su temini, gıdaya erişim, sanitasyon ve atık yönetiminin sağlanmasına ek olarak koruma ve sağlık hizmetleri sağlamıştır.
Ekipler ayrıca, insan kaçakçılığı ve kaçakçılığı, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve cinsel sömürü ve istismarla ilgili riskleri belirlemede mültecileri desteklemek için Rohingya dilinde bilgilendirme oturumları düzenliyor.
Eğitim ve barınma konusunda yardım
Tayland’da IOM, göç eden çocuklar ve anneler için gözaltı alternatiflerini teşvik etmenin ve barınaklardaki insanlar için eğitim hizmetlerini artırmanın yanı sıra Rohingya’ya sağlık hizmetleri sağlıyor.
Bu arada, Malezya’da güvenlik açığı değerlendirmelerinin ardından, Arakanlı mültecilerin sürekli tahliye tehdidine yanıt olarak paraya dayalı bir kira yardımı programını genişletiyor.
2020 itibariyle, üç ülkede 3.000’den fazla Rohingya IOM’den doğrudan yardım aldı.