IIT-Madras İlk G20 Eğitim Semineri ve Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor | Chennai Haberleri

KanYo

Member

ŞENNAİ: HTE-Madras ilkine ev sahipliği yapacak şekilde ayarlandı G20 seminer ve sergi 31 Ocak’ta. Chennai ayrıca 1 ve 2 Şubat tarihlerinde G20 Eğitim Çalışma Grubu’nun ilk toplantısına ev sahipliği yapacak.
Birlik Eğitim Bakanlığı Ortak Sekreteri Neeta Prasad, “Hindistan, tüm G20 üyesi ve ev sahibi ülkelere eğitimde dijital teknolojinin kullanımına ilişkin yenilikçi girdilerini ve başarılarını sergilemeleri için ilk kez benzersiz bir platform sağladı” dedi.
Bakanlık, bu toplantılar için dört şehirdeki (Chennai, Amritsar, Bhubaneswar ve Pune) üst düzey kurumlarla ortaklık kuruyor. Seminer – Eğitimde Dijital Teknolojinin Rolü – K-12 öğrencileri için erişilebilir ve eşitlikçi eğitim sağlama, kaliteli öğrenme fırsatları sağlama ve beceri eğitimi sağlamak için gelişen teknolojiler üzerine üç oturumdan oluşur.
Neeta Prasad, “En önemli tartışmalar ve kararlar G20 açıklamalarının bir parçası olabilir” diye ekledi.
IIT Direktörü V Kamakoti, “Seminere 13 kadar G20 üyesi ve ev sahibi ülke katılacak. Fransa, Çin ve Hollanda da dahil olmak üzere farklı ülkelerden eğitimdeki yeniliği sergileyecek 50’den fazla stant olacak” dedi. – Kumaş. Seminere 900’den fazla kişinin katılması bekleniyor.
Taramani’deki IIT Madras Araştırma Parkı’ndaki sergi 1 ve 2 Şubat tarihlerinde halka açık olacak. Kamakoti, “Hindistan’ın eğitimdeki başarılarını paylaşmak ve dünyanın dört bir yanından en iyi uygulamaları öğrenmek için bir fırsat olacak” diye ekledi.
Delegeler beyin merkezini, inovasyon merkezini ve miras merkezini ziyaret edeceklerdi. Ayrıca 31 Ocak’ta IIT-Madras kampüsündeki Tamil Nadu kültürel etkinliklerini de görecekler. Kampüs, G20 etkinliği için yenileniyor.
Seminere Tamil Nadu’nun her yerinden 200 kadar öğrenci ve 100 HTE-Madras öğrencisi katılacak.