Güney Afrika: Freddy Kasırgası’nın ardından hastalıklar ve sağlık hizmetleri açıkları geliyor

Madagaskar, Malavi ve Mozambik’te siklonun yol açtığı tahribat, kolera ve sıtmanın yayılmasını ve yetersiz beslenmeyi artırdı.

Bu arada, 300’den fazla sağlık tesisi yıkıldı veya sular altında kaldı üç ülkede sağlık hizmetlerine erişimi sınırlıyor.

Kasırga yıkımı, kolera, sıtma, yetersiz beslenme, COVID-19 ve diğer aşıyla tedavi edilebilir hastalıkların yayılmasındaki artış dahil olmak üzere halk sağlığı risklerini artırdı.

DSÖ, vaka sayısının düşmesine rağmen Malavi’nin hala “şimdiye kadarki en kötü” kolera salgınının ortasında olduğunu söyledi. Mozambik’te kolera vakaları var geçen hafta iki katından fazla artarak yaklaşık 2.400’e ulaştı.

Bir aydan kısa bir süre içinde çifte karaya düşüşle birlikte, Cyclone Freddy’nin etkisi muazzam ve derinden hissediliyorDünya Sağlık Örgütü (WHO) Afrika Bölge Direktörü Dr. Matshidiso Moeti dedi.

“Yıkımın boyutunu tam olarak anlamaya çalışırken, Öncelik, etkilenen toplulukların ve ailelerin tıbbi yardım almasını sağlamaktır. hem acil ihtiyaçlar için hem de su kaynaklı hastalık risklerini azaltmak ve yayılan diğer enfeksiyonlar,”

Toplulukların iklim tehlikelerine hazırlanmasına yardımcı olmak

Toplamda, sel ve sağanak yağmur üç ülkede 1,4 milyondan fazla insanı etkiledi. DSÖ ve ortakları, kolera tedavi merkezleri, tıbbi malzeme ve sağlık çalışanlarının eğitimi şeklinde destek sağlamaktadır.

DSÖ, acil yardım çabalarına yardımcı olmak için 7,9 milyon dolar bağışta bulundu ve etkilenen ülkelere 60’tan fazla uzman gönderdi.

Kasırga ve kolera yardım çabalarını desteklemek için yaklaşık 184 ton hayati tıbbi malzeme sevk edildi. Malavi’de DSÖ, hastalık kontrolünü desteklemek için kolera kontrol operasyon merkezlerini sıcak nokta bölgelerine yeniden dağıttı.

“Afrika’da iklimle ilgili sağlık krizlerindeki artışla birlikte daha fazlasının yapılması gerektiği açık. toplulukların etkilerle daha iyi başa çıkabilmesi için iklimsel tehlikelere karşı hazırlığı güçlendirmek yıkıcı doğal afetlerin,” dedi Dr Moeti.

Kolera salgınları şu anda 14 Afrika ülkesini etkiliyor ve ülkeleri daha savunmasız hale getiren aşırı iklim olayları ve çatışmalarla şiddetleniyor. Birçok insan evlerini terk etmek zorunda kaldı ve güvencesiz yaşam koşullarıyla karşı karşıya kaldı.