YerdenYüksek
Member
Yabani otlar ve dereotu hardal soslu fırında füme tofu (2 kişilik)
İçindekiler:
400 gr füme rofu
50 gr mısır nişastası
3 yemek kaşığı kolza yağı
100 gr yabani ot salatası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr bitki bazlı soya bazlı crème fraîche alternatifi
1 çay kaşığı iri çiftçi hardalı
rendelenmiş lezzet ve 1/2 organik limon suyu
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1/4 çay kaşığı agav şurubu
1/4 çay kaşığı tuz
öğütücüden biber
1/2 organik limon suyu
Hazırlık:
Tofuyu kaba küpler halinde kesin, kurulayın ve nişastaya bulayın. Kolza tohumu yağını yapışmaz bir tavada ısıtın ve tofuyu orta ateşte çıtır çıtır olana kadar kızartın. Çıkarın ve bir kenara koyun.
Yabani otları ayıklayın, yıkayın ve kurulayın. Sos için 2 yemek kaşığı zeytinyağı, taze krema, hardal, limon kabuğu rendesi ve meyve suyu, dereotu, agav şurubu, tuz ve bir tutam biberi karıştırın. Küçük bir kaseye dökün.
Servis yaparken yabani otları derin tabaklara dizin ve üzerine kalan zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin. Üzerine çıtır tofuyu yerleştirin ve dereotu hardal sosuyla servis yapın.
Sadece sağlıklı beslenin:
Değerli içerikler söz konusu olduğunda yabani otlar, kültür sebzelerimizden açıkça üstündür. İçerdiği klorofil, kan oluşumunu sağlayan ve bağışıklık sistemini güçlendiren en iyi maddelerden biridir. Ancak “yabani otlar” da kendi başlarına puan topluyor: örneğin ısırgan otu, süper besin olan lahananın iki katı kadar kalsiyum sağlarken, küçük kuş otu ıspanaktan iki kat daha fazla demir sağlar. Daha
İçindekiler:
400 gr füme rofu
50 gr mısır nişastası
3 yemek kaşığı kolza yağı
100 gr yabani ot salatası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr bitki bazlı soya bazlı crème fraîche alternatifi
1 çay kaşığı iri çiftçi hardalı
rendelenmiş lezzet ve 1/2 organik limon suyu
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1/4 çay kaşığı agav şurubu
1/4 çay kaşığı tuz
öğütücüden biber
1/2 organik limon suyu
Hazırlık:
Tofuyu kaba küpler halinde kesin, kurulayın ve nişastaya bulayın. Kolza tohumu yağını yapışmaz bir tavada ısıtın ve tofuyu orta ateşte çıtır çıtır olana kadar kızartın. Çıkarın ve bir kenara koyun.
Yabani otları ayıklayın, yıkayın ve kurulayın. Sos için 2 yemek kaşığı zeytinyağı, taze krema, hardal, limon kabuğu rendesi ve meyve suyu, dereotu, agav şurubu, tuz ve bir tutam biberi karıştırın. Küçük bir kaseye dökün.
Servis yaparken yabani otları derin tabaklara dizin ve üzerine kalan zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin. Üzerine çıtır tofuyu yerleştirin ve dereotu hardal sosuyla servis yapın.
Sadece sağlıklı beslenin:
Değerli içerikler söz konusu olduğunda yabani otlar, kültür sebzelerimizden açıkça üstündür. İçerdiği klorofil, kan oluşumunu sağlayan ve bağışıklık sistemini güçlendiren en iyi maddelerden biridir. Ancak “yabani otlar” da kendi başlarına puan topluyor: örneğin ısırgan otu, süper besin olan lahananın iki katı kadar kalsiyum sağlarken, küçük kuş otu ıspanaktan iki kat daha fazla demir sağlar. Daha