Geriatri hemşiresi Rashid Hamid, işinin neden rüya gibi bir iş olduğunu göstermek istiyor

Almanya'da hemşire açığı var ve giderek daha az insan bu işi yapmak istiyor. Hamburglu geriatri hemşiresi Rashid Hamid de hayal kırıklığına uğradı ama dışarı çıkamadı. Bunun yerine 2021'de kendi hemşirelik hizmetini kurdu ve bunu daha iyi yapmak istiyor.

210 gün – bir pozisyonun geriatri hemşiresi ile doldurulması şu anda bu kadar sürüyor. Federal İstatistik Ofisi'nin tahminlerine göre hemşire ihtiyacının 2049 yılında 2019 yılına göre üçte bir oranında artarak 2,15 milyona çıkması bekleniyor. Ancak geriatri bakımının bir imaj sorunu var: kötü çalışma koşulları, düşük ücret ve zararlı iş yükü. Hamburglu geriatri hemşiresi ve ayakta tedavi servisi Smile'ın kurucusu Rashid Hamid, sektöründeki eksiklikleri gizlemek istemiyor – ancak kimsenin işin iyi yanlarından bahsetmemesinden rahatsız. Böylece başlıyor.

Hamid Bey, “Bir Kalp ve İlgi” kitabınızda hemşirelik mesleğinin sizi bambaşka bir insan haline getirdiğini söylüyorsunuz. Ne şekilde?
Ben tipik bir gençtim. Tembel, bütün gün Game Boy'umda fast food yiyorum. Ben utangaç ve içine kapanık bir adamdım. Eğitimim sırasında yaşlı insanlar beni daha açık olmaya motive etti. Her zaman doğrudan kim olduğumu ve ne yaptığımı sordular. Onun sayesinde sohbet başlatmanın o kadar da zor olmadığını öğrendim. Hemşirelik mesleğim sayesinde bugünlerde insanlarla daha iyi anlaşıyorum. Hastalarım sayesinde bugünlerde ne kadar iyi durumda olduğumuzu anlıyorum. Büyükanne Lotti'den buzdolabı olmadan ve her zaman mevcut olan elektrik olmadan büyümenin nasıl bir şey olduğunu öğrendim.

Haberler İçin Takip Edin

Reklamsızdır ve istenildiği zaman iptal edilebilir

?