Duygusal olarak istikrarlı insanlar genellikle bu 8 cümleyi söylüyor

psikoloji

Duygusal olarak istikrarlı insanlardan daha sık duydukları sekiz cümle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Kural olarak, duygusal olarak istikrarlı insanlar bükülmez, değerler ve kendilerine sadık kalmazlar. Bunları genellikle sekiz yararlı ifadeden görebilirsiniz.

Ayrıca hiçbir şeyden rahatsız görünen bu takdire şayan insanları da bileceksiniz. Her zaman her iki bacakla yere sıkışmış gibi görünüyorlar, cazibelerini stresli durumlarda bile tutuyorlar ve asla aptalca bir şey söylemiyorlar. Nasıl çalışır? Sır duygusal istikrar. Değerlerini ve değerlerini bilenlerin pisti atması daha az kolaydır. Ve günlük hayatında gezinirken, Harvard psikoloğu Dr. Cortney Warren yayıncısı CNBC, duygusal olarak istikrarlı insanlar genellikle sekiz belirli cümleye yardımcı olur. Warren da nedenini açıkladı. İşte ifadeleriniz:

“Yanılmışım”

Bu cümleyi en son ne zaman duydun? Günümüzde birçok insan görünüşe göre hataları kabul etmenin bir zayıflık işareti olduğuna inanıyor. Bu bilginin açıklanması netlik, rahat durumlar yaratır ve gereksiz tartışmalardan dahil olan herkesi korur. Birisi bir şeyle yanlış olduğunu kabul ederse, kendine saygı verir ve kendini ve diğer stresi kurtarır. Kişinin kendi hatasını tanımak ve ortaya çıkarmak – ve gerekirse onlar için özür dileme yeteneği – duygusal güvenliği gösterir. Sadece belirsiz insanlar herhangi bir sebepten ve hatalı iddialar hakkında daha iyi bilgi konusunda ısrar ederler.

“Bunu henüz bilmiyorum”

Kimse her şeyi bilmiyor. Ya da hemen her şey olabilir. İşe yeni olan herkes, yetkinlik alanlarının dışındaki soruları cevaplamalı, bilinmeyen yere adım atmak için – tam olarak bunu söylemek için taçtan bir artış kırılmazlar. Öte yandan, mutlak yetkinlik ve her şeyi bilme yaymak istiyorsanız ve bu nedenle bir dava durumunda yardım istemezseniz, neredeyse kesinlikle hata yaparsınız. Ve sadece tamamen doğal bir bilgi boşluğunu ortaya çıkarmak için çok emin olmadığı için. Buna değer mi? Kesinlikle hayır. Duygusal olarak istikrarlı insanlar egolarını yapılacak görevin önüne koymazlar ve daha iyi aşina olan diğerlerinden tavsiye almak isterler.

“Cevap vermeden önce bunu kısaca düşünmeliyim”

Herkesin bir fikri ve her zaman ve hemen? Bu izlenimi alabilirsiniz, şu anda sosyal ağlara bakıyorsunuz. Ama aynı zamanda aile kutlamalarında, sınıf toplantılarında veya öğle yemeği molası sırasında, herkesin her konuda her konuda bir görüşü var gibi görünüyor-siyasi çatışmalar veya ünlü ayrımları. Kesinlikle ilgili tüm yönleri bilmiyorum, genellikle bir konuyu ayrıntılı olarak ele almadım veya kendi deneyimlerini onlarla hiçbir ilgisi olmayan bir şeye yansıtıp yansıtıp yansıtmadıklarını düşünmediler. Kendi içlerinde dinlenen insanlar zihinsel olarak bu kadar duygusal konuşmalarda bir adım geri dönebilirler ve şu anda bir konu hakkında sağlam bir fikir veremediklerini fark edebilirler. Ve bunu açıkça karşılığınıza iletebilirsiniz.

“Bu benim için önemli”

Uzlaşma yapabilmek ve her zaman kendi avantajınız için çaba göstermemek bir güçtür. Kendinizi iyi tanıyorsanız ve her iki bacakla da sıkıca duruyorsanız, en önemli inançlarınızı ve sarsılmaz değerlerinizi de bilirsiniz. Bunlar sarsılırsa, bu tür insanlar için tehlikeye atma isteği – ve neyi temsil ettiklerini ve nedenini açıkça söylüyorlar. Bu muhtemelen rahatsız olabilir, örneğin, bir barbekü partisinde vegan olarak davet ettiniz, ateistler arasında dindar bir kişi olarak seyahat ettiniz veya bir feminist olarak bir grup yüksek muhafazakarda sona erdiniz. Kendilerini temsil eden herkes bakış açılarını dostça, ancak ısrarla netleştirir.

“Eleştiri için teşekkürler”

Kimse mükemmel değil. Kimse bunu dışarıda mükemmel görünmek isteyen birinden daha iyi bilmiyor. Sürekli olarak bu görüntüye atıfta bulunan herkes, her türlü eleştiriye son derece hassas bir şekilde tepki verecektir. Nesnel olarak haklı olsa ve kibarca formüle edilmiş olsa bile. Tam olarak bu, mükemmel veya kendinden emin görünmenizi sağlayacaktır – ama güvensiz olarak. Adil ve nesnel olarak sunulan eleştirileri dinlemelisiniz ve kendinizi huzur içinde geçirmenize izin vermelisiniz. Tam olarak insanların yaptığı budur: eleştirileri minnetle kabul ederler ve kendileri için değerlendirirler. Doğru değilse, bunu daha sonra ele alabilir ve haklı çıkarabilirsiniz. Eğer haklı ise, ilgili sorun üzerinde çalışabilirsiniz.

“Bunun doğru olduğunu sanmıyorum”

Çatışmalara katlanmak asla hoş değildir. Bir anlaşmazlık başlatmamak için arkadaşlarınızdan, meslektaşlarından veya akrabalardan gelen şüpheli ifadeler hakkında gülümsemekten mutlu. Ya da, sevgili barış uğruna dehşete kapılmış olup olmadığınızı kabul eder. Duygusal olarak istikrarlı insanlar da çatışmalarla eğlenmezler, ancak hazır değildir doğal değerlerine karşı hareket etmek. Biraz etik dışı, kaba veya yanlış bulursanız, bunu söyleyin. Kendinizi Uykusuz Geceler Nasıl Kurtarırsınız Neden Bu kadar çok durumda mahkumiyetinize göre hareket etmediğinizi merak etmeniz gerektiğinde.

“Denemek istiyorum”

Yapamayacağımız şeyler var. Genellikle onları hiç öğrenmedik. Bungee zıplama, konuşmaya devam et, kayak, dans Samba-dans her türlü şey olabilir. Ve hiç de fena değil. Bununla birlikte, duygusal olarak güvenli insanlar, kendilerini böyle hissettiklerinde kendilerini böyle yeni bir maceraya itmekten korkmazlar – endişelenmeden, belki kendinizi saçma ya da yeni başlayanların hataları yapmak. Bunun bir parçası olduğunu biliyorsunuz ve bu küçük riski almazsanız yeni bir şey öğrenemezsiniz. Eğer karda burnunuzda uzanmaktan gurur duyuyorsanız, eğimi ustaca kırma hissinden asla zevk almayacaksınız.

“HAYIR”

Senin yanında durursa, 'evet ve amen' hakkında bu kadar döküntü söylemez. Güvensiz insanlar, skydiving, ziplining veya buz dalışının zihinsel güçlerini kendileri ve çevreleriyle gösterebilecekleri şeyler olduğu hissine sahip olabilirler. Ve olmalı. Duygusal olarak güvenli insanlar sadece hafifçe gülümser ve gerçekten zenginleştirici buldukları şeyler için enerjilerini kurtarırlar. Zamanınız yoksa, bir şey için arzu ya da enerji olmazsa olsun: samimi ama belirleyici bir hayır sizin için zor değildir. Taahhütlerinizi dikkatli bir şekilde ele alırsanız, önemli şeylerle başkalarına yardım etmek veya arkadaş arkadaşlarına açık bir kulak vermek için özgürlüğe ve gücünüz var.

Kaynaklar: CNBC, “Brigitte”