Dünya Kupası, Evrensel Sağlık Sigortası Günü’nü başlatmak için BM ekibine katıldı

Aktif olun: herkes için sağlık için hareket edinFIFA, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Her Şeyden Önce Eğitim Vakfı (EAAF) ve Katar Sağlık Bakanlığı tarafından dans, müzik ve tabii ki güzel oyunun kendisinden yıldızların özel performanslarıyla düzenleniyor.

Etkinlik, Education Above All’ın küresel etkinliğinin bir parçasıdır. Puanlama 4 BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini (SDG’ler) savunmak için Hedefler Kampanyası.

Hareketleri getirmek

Yıldız sanatçılar arasında ödüllü Hollywood dansçısı ve koreograf Sherrie Silver; şarkıcı The Mad Stuntman, dünya çapında hit olanın sesi Hareket ettirmeyi seviyorum, hareket ettirme – FIFA-WHO’nun tema şarkısı Hareketleri getir hareket kampanyası – ve DSÖ İyi Niyet Elçileri ve futbol efsaneleri, eski Fildişi Sahili forvet oyuncusu Didier Drogba ve Brezilyalı en iyi kaleci Alisson Becker.

Sherrie Silver, “FIFA Taraftar Festivali’ne hamleler getirmek ve Ruanda adına Evrensel Sağlık Sigortası Günü’nde Herkes için Sağlığı teşvik etmek ve Her Şeyden Önce Eğitim Vakfı’nı desteklemek için üzerime düşeni yapmak için sabırsızlanıyorum” dedi. “Dans benim için sadece neşe ve tutku değil, aynı zamanda fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı olma kaynağım oldu.”

Etkinlik, sağlığın önemini aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde kutluyor:

• Yıllık UHC Günü kampanyası vesilesiyleDünya çapında uygun fiyatlı, adil ve etkili sağlık hizmetlerine erişimi teşvik etmek ve hızlandırmak için DSÖ ve küresel ortaklar liderliğinde.
  • Sağlık ve esenlik için SDG3’te ilerleme çağrısı, EAAF ve BM liderliğindeki #ScoringForTheGoals kampanyasının bir parçası olarak.
  • Artan fiziksel aktiviteyi teşvik etmek lansmanından bir gün önce düzenlenen dans liderliğindeki devasa bir eğitim aracılığıyla Aktif olun: sağlık için hamleleri getirin 13-14 Aralık yarı finallerinde kampanya.
Dans sanatçısı ve şarkıcı The Mad Stuntman, “Dünya Kupası sırasında futbol taraftarlarının Bring The Moves’u ve şarkım I Like To Move It ile sağlık için dans ettiğini görmekten çok mutlu oldum.”

Aktif ol

İyi Niyet Elçisi Drogba, “Fitness için hareket etmekten herkes için bakıma erişime kadar birçok şekilde sağlık için aktif olabiliriz” dedi. Doha’daki Evrensel Sağlık Sigortası Günü’nde her ikisine de oy vermekten gurur duyuyorum.”

Brezilya ve Liverpool’un kalecisi ve DSÖ Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi İyi Niyet Elçisi Alisson Becker şunları ekledi: “Evrensel Sağlık Sigortası Günü’nde hepimiz aktif olalım ve sağlığı hedefimiz yapmak için üzerimize düşeni yapalım.”

UHC Günü 2022’nin teması: İstediğimiz dünyayı inşa edin: herkes için sağlıklı bir gelecekeşitlik, güven, sağlıklı çevreler, yatırım ve hesap verebilirliğe bağlı daha güçlü sağlık sistemlerini savunmak amacıyla.

Puanlama 4 Hedefler kampanyası, herkes için daha müreffeh ve eşitlikçi bir gelecek getirmeyi amaçlayan küresel gündem olan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SDG’ler) ulaşmak için farkındalık yaratmayı ve harekete geçme çağrısı yapmayı amaçlıyor.

Enflasyon ve savaş, sağlık erozyonu

DSÖ Avrupa Bölgesi, günü münasebetiyle bir basın açıklamasında, enflasyon ve savaşın milyonlarca insanın – özellikle Ukrayna’da – hayatını ve güvenliğini tehdit ettiğini kaydetti ve ülkeleri geçmiş şoklardan ders çıkarmaya ve sağlık hizmetleri için nakit ödeme yapmaktan kaçınmaya çağırdı. cep. insanları bu kış yoksulluğa itiyor.

Bir basın açıklamasında DSÖ, hükümetleri 2008 mali krizinden alınan dersleri ciddiye almaya, “kamu sağlığı harcamalarını artırmaya ve en muhtaç durumdakileri korumaya öncelik vermeye, ki bu şimdi her zamankinden daha önemli” olmaya çağırıyor.

Araştırmalar, düşük gelirli kişilerin, özellikle ilaçlara ve tıbbi ürünlere yapılan harcamalardan dolayı, feci nakit ödemelere maruz kalma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr Hans Kluge, “Maddi zorluklar insanları ailelerini beslemek, evlerini ısıtmak veya ihtiyaç duydukları ilaçları almak arasında seçim yapmaya zorlayabilir” dedi. “Daha sağlıklı bir toplum inşa etmek, hükümetlerin, özellikle kriz zamanlarında, herkes için her yerde sağlığı sağlamak için sağlık sistemlerine yatırım yapması anlamına gelir.”

Bir hemşire, Kolombiya, Alta Guajira'daki ESE Hospital de Nazareth'te genç bir hastayla ilgileniyor.

© WHO/PAHO/Karen González Abril

Bir hemşire, Kolombiya, Alta Guajira’daki ESE Hospital de Nazareth’te genç bir hastayla ilgileniyor.