YerdenYüksek
Member
Dönemin Başkanı Donald Trump tarafından aday gösterilen eski bir ABD Hazine yetkilisi olan David Malpass, 2019’dan bu yana Dünya Bankası Grubu’nun (WBG) başkanı olarak görev yapıyor. Sosyal medya platformu LinkedIn’de yaptığı bir paylaşımda, dört yıllık görev süresinin bitiminden bir yıl önce, Haziran ayında istifa etmeyi planladığını söyledi.
Görev sürem boyunca başardıklarımızdan gurur duyuyorum” dedi. Daha önce artık feshedilmiş yatırım bankası Bear Stearns’de baş ekonomist olan Malpass.
“Eğitim, sağlık, sosyal koruma ve istihdam, cinsiyet ve temiz su ve elektriğe erişim dahil olmak üzere insani gelişmenin her alanında yoksulluğu azaltmak, ekonomik büyümeyi canlandırmak, devlet borcunu azaltmak ve yaşam standartlarını iyileştirmek için birlikte çok çalıştık.”
Rekor fon seviyeleri
Onun liderliğinde Banka Grubu, gelişmekte olan ülkelere sağladığı iklim finansmanını iki kattan fazla artırarak 2022’ye kadar 32 milyar dolarlık rekor bir rakama ulaştı. Malpass, özel sektör yatırımını ve ticaretini etkinleştirme ve artırma çabalarına da öncülük etti. Görev süresi boyunca Dünya Bankası da kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümeye verdiği desteği artırdı, bir salgın fonu başlattı ve bir iklim değişikliği eylem planı geliştirdi.
Bay Malpass, Grubun COVID-19 salgınına cevaben 150 milyar $’a ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline ve bunun yayılma etkilerine cevaben 170 milyar $’a işaret ederek diğer başarıların altını çizdi.
“Mali yılın sonunda, sürdürülebilirliği Dünya Bankası Grubu’nun misyonuna daha net bir şekilde yerleştirmek, misyonu kaynaklarla uyumlu hale getirmek ve kurumun dünyadaki insanlar üzerindeki etkisini ele almak için etkili bir evrim başlatmak için iyi bir konumda olacağız. üçüncü dünya, ”diye yazdı LinkedIn’de.
“Ekonomi, ticaret, kalkınma ve küresel finansın karşı karşıya olduğu pek çok zorluk üzerinde çalışmayı dört gözle bekliyorum” diye devam etti. “Kamu sektöründeki kariyerim boyunca yaptığım gibi, insanların hayatlarını ve yaşam standartlarını iyileştirmenin yollarını arayacağım. Bu, Dünya Bankası Grubu’nun rotasını belirlemesi için önemli ve yapıcı bir fırsat.”
1944 yılında kurulan Dünya Bankası, eğitim, sağlık, kamu yönetimi, altyapı, finans ve özel sektör gelişimi, tarım ve çevre yönetimi gibi alanlarda yatırımları desteklemek için gelişmekte olan ülkelere düşük faizli krediler, sıfır ila düşük faizli krediler ve hibeler sağlar. doğal kaynakların yönetimi.