CHENNAI: Aktör Rajnikanth Cumartesi günü, kıdemli nefrolog Rajan Ravichandran’ın tıbbi tavsiyesi üzerine siyasete girmemeye karar verdiğini söyledi.
“Bir siyasi parti kuracağımı duyurmuştum ve beklentiler yüksekti. Ancak Aralık 2020’de dünya güçlü bir ikinci Covid-19 dalgası görmeye başladı. Rochester’daki Mayo Clinic’te böbrek nakli sonrası bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanıyordum. 25. yıl dönümünde şunları söyledi: Sapiens Vakfı tarafından işletilen Doktor Ravichandran. “Bir siyasi parti kurma sözü verdim ve geri adım atamayacağımı biliyordum” dedi.
Rajini kararını şu kişiyle tartıştı: Dr Rajan2010 yılında ilk kez böbrek hastalığı teşhisi konduğundan beri onu tedavi eden Dr. “Bakımın iyi olmadığı özel bir hastaneye kaldırıldım. Orada Dr. Rajan ile tanıştım. Böbreklerimin yaklaşık %60’ı hasar gördü ve birkaç yıl boyunca tıbbi tedavi önerdi.
Başlangıçta iyi iş çıkardım, ancak naklin kaçınılmaz olduğu bir noktaya ulaştım” dedi.
Dr. Ancak Rajan, bir siyasi parti kurma kararına karşı çıktı. Karar değiştirilemezse, Rajinikanth’ın kampanyalar sırasında maske takması ve halka açık kampanyalar sırasında en az 3 fit mesafeyi koruması konusunda ısrar etti. Rajinikanth her ikisinin de imkansız olduğunu biliyordu.
“Ama insanlara nasıl söyleyeceğimi bilmiyordum. İtibarımı zedeleyeceğinden ve insanların korktuğumu söylemesinden korkuyordum. Ama Dr. ben açıkça ve korkmadan siyasete girmeyeceğimi açıkladım” dedi. .
Kürsüyü paylaşan eski Başkan Yardımcısı M Venkaiah Naidu, Rajinikanth’a “sağlıklı olmadığı” için siyasetten uzak durmasını tavsiye ettiğini söyledi. Özel konuşmayı yaparken, başlangıçta oyuncunun siyasete girişini Thuglak Editör S ile tartıştığını söyledi. Gurumurthyaynı zamanda Rajinikanth’ın en yakın sırdaşıydı.
“Gurumurthy, Rajinikanth’ın siyasete girmek ve halka hizmet etmek istediğini söyledi. Gurumurthy’ye ona bundan uzak durmasını tavsiye etmesini söyledim” dedi. Daha sonra fikrini paylaşmak için Rajinikanth’ı aradı. Naidu, “Karuna sayesinde etkisi oldu ve sonunda siyasete girmemeye karar verdi. Siyaset sağlıklı değil. Sağlıklı olmak istiyorsanız siyasete girmeyin” dedi.
Ancak kısa süre sonra insanları siyasete katılmaktan caydırmadığını açıkça ortaya koydu.