Diyetsiz göbek yağından kurtulun: Bu ipuçlarıyla başarılı olabilirsiniz

Sağlık
Neden göbek yağının bu kadar tehlikeli – ve diyet olmadan ondan nasıl kurtulduğunuz

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Yağ aynı yağ değildir. Özellikle göbek üzerinde sağlıksızdır ve kalp krizi, vuruşlar ve kanseri tercih eder. İyi olan şey: Ondan tekrar kurtuluyorsun.

Karın gitmek zorunda kaldı. Ve sadece hiç değil, benim. Çünkü sıkı ve kaslı olduğu yerlerde, bir eğrilik ortaya çıktı – her yıl biraz daha güçlü. Sabah duştan sonra aynanın önünde ıslak ve çıplak olduğum hissini hala hatırlıyorum, bana yandan baktı. Uzun zamandır gördüklerim hakkında nasıl konuştum: Oh, sorun değil, aşırı kilom yok. Ama yine de kafamın içinden geçiyordu: Karın hala zararsız mı – yoksa zaten sağlıksız mı? Bu gün şimdi üç yıl önce. O zamandan beri karınlarla yoğun bir şekilde uğraştım – kendimle ve diğerlerinden. Kalın, yuvarlak, yumuşak, sallanma ve festivaller var. Ve Star'da ve Stern.de'de midemle mücadele hakkında yazdığım için, insanlar hikayeleriyle bana güvendiler – okuyucular, okuyucular, akrabalar, arkadaşlar, kaldırıldı. Hikayeler benzerdi. Sadece gerçek olan kilo sayısı. Bazen üç, bazen on beş vardı.

Birçok kadın ve erkek kiloları ile uğraşır. Karnından kurtulma arzusu harika. Almanya'daki bir yaya bölgesinde sadece beş dakika bakmanız ve görmeniz gerekir: Her saniye çok kalın. Pandeminin felçli aylarında, birçoğu tekrar arttı. İstatistiklere göre, erkeklerin yüzde 67'si ve kadınların yüzde 53'ü aşırı kilolu. Milyonlarca kişi, vücudun ortalarında yaşam süresinde daha hacimli hale gelmesinden muzdariptir. Ve kendilerine giderek daha fazla işkence yapın: Aşırı kilodan nasıl kurtulabilirim?

Yağ aynı yağ değil

Sadece estetik nedenlerle değil, her şeyden önce sağlık için. Bir bilim editörü olarak, göbek, yağ ve sağlık üzerindeki çalışmalar ve sayıları biliyorum. Almanya'daki kadınların ortalama 90 santimetre, yaklaşık 100 erkek var. Bu her iki cinsiyet için çok fazla. Kadınlar 80 santimetreden fazla, erkekler 94'ten fazla olmamalıdır. Her santimetre ile kardiyovasküler hastalık riski ve tip 2 diyabet. Karın çevresi ile kanser arasında bir bağlantı bile vardır. Görünüşe göre, göbek yağı vücutta bizi hasta eden süreçleri tetikler. Vücut kitle indeksi (BMI) aşırı kilolu gösterir.

Giderek daha açık hale gelen BMI, oldukça kullanılamaz bir değerdir. Çünkü yağ aynı yağ değildir. Bize zarar verip vermediği, onu vücutta bizimle nereye taşıdığımıza bağlıdır. Her şeyden önce, midede muhtemelen gerçek bir hastalık tsunamisini tetikler. Bu göbek yağını bu kadar tehlikeli yapan nedir?

Sert Plus

Erişim yıldız+
yerine € 11.96 Sadece 1 €

• Her şey yıldız+ Geo ve Capital'den ilk sınıf içeriği ile
  • 4 haftayı test edin, sonra haftada 2,99 €
  • istediğiniz zaman iptal edilebilir
Şimdi test et

mı?
Buraya Kaydolun

Stern Healthic Live'da yayınlandı 1/2022