YerdenYüksek
Member
BM İnsan Haklarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İlze Brands Kehris, ülkeye yaptığı on günlük ziyareti Çarşamba günü tamamladı ve bir rapor bildirdi. silahlı grupların saldırılarının yeniden canlanması ve harekete geçme ihtiyacının yanı sıra topluluklar üzerindeki yıkıcı bedel.
“Şiddet durmalıYetkilileri, artan nefrete karşı koyma çabalarını iki katına çıkarmaya ve topluluklar içinde ve arasında güven ve uyumu teşvik etmek için hedefli girişimlerde bulunmaya teşvik ettiğini söyledi. “Zahmetsiz çatışma, insan hakları ve insani yardımın temel nedenlerini ele almak krizler kötüleşebilir dramatik.”
Nefreti kışkırtmak şiddeti doğurur
tarafından uyarıldı kötüleşen güvenlik durumu ülkenin doğusunda Mouvement du 23 mars (M23), Müttefik Demokratik Güçler ve Kongo Kalkınma Kooperatifi gibi silahlı gruplar tarafından sivillere yönelik acımasız saldırıların devam ettiğini söyledi.
“BEN Bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz ve Genel Sekreter’in Afrika’da ‘barış için eylem’ çağrısını yineliyor” dedi.
Kuzey Kivu’da, bölgeye asker gönderilmesine hükümetin tepkisi bir “güvenlik vakumudiğer bölgelerde, diğer silahlı grupların yer kazanmasına ve kasabalarda, köylerde ve yerinden edilmiş kişilerin kamplarında terör yaymasına izin vermek.
Bu yüklü ortam belirli etnik gruplara karşı yanlış bilgilendirme, önyargı ve nefret söylemine yol açarak daha fazla şiddeti kışkırtma konusunda ciddi riskler oluşturduğunu söyledi.
Belgelenmiş kötüye kullanımlar
Belgelenmiş insan hakları ihlalleri ve ihlalleri şunları içerir: toplu katliamlar, sakatlıklarVe Çatışma bağlantılı cinsel şiddetkitlesel yer değiştirmelere ve kalıcı travmalara neden olur.
“Goma ve Bunia’da bana çarpıldı. kurbanların kimlik tespitisivil toplum ve çatışmadan etkilenen toplulukların temsilcileri yeni bir yol oluşturmakdedi Kehris Hanım. “Şiddet anlatılarını ve eylem önerilerini dinledim ve Birleşmiş Milletler ile uluslararası toplumun Kongo halkı ve hükümetinin çatışmaları sona erdirmesine ve mevcut ve geçmiş travmaları ele almasına nasıl yardımcı olabileceğine dair çağrılarını dikkatle dinledim.”
Dünyanın üçüncü en fazla yerinden edilmiş insanına sahip ülkede, yıllarca güvencesiz koşullarda yaşayan insanların temel insani ihtiyaçları karşılamanın bir insan hakları meselesi olduğunun “güçlü bir hatırlatıcısı” olduğunu söyledi.
‘Gelecek için umut’ belirtileri
alanındaki son gelişmeleri memnuniyetle karşılamaktadır. geçiş dönemi adaleti süreci gibi açık bir umut işareti Gelecek için,” dedi, “Bu önemli adımlar, Kongo halkının geçmiş travmalarla anlamlı bir şekilde başa çıkma iradesini gösteriyor ve barış ve istikrar için yeni temel”
Aralık ayında yapılması planlanan seçimler öncesinde dedi. her taraftaki yetkililer ve politikacıların sorumluluğu var ücretsiz, adil ve kapsayıcı bir yargılamanın sağlanmasına katkıda bulunmak ve kamusal alanın korunması.
Genel Sekreter Yardımcısı’nın ziyareti, Başbakan Jean-Michel Sama Lukonde Kyenge, hükümet yetkilileri, toplum liderleri, sivil toplum örgütleri, Doğu Afrika Topluluğu Bölgesel Gücü ve başta BM misyonu MONUSCO olmak üzere BM sistemi ile bir görüşmeyi içeriyordu.