CHENNAI: Ulusal Kadın Komisyonu’nun Tamil Nadu Polisinden Kalakshetra Vakfı’nın kıdemli bir öğretim üyesinin cinsel taciz iddialarını soruşturmasını talep eden tweet’inden üç gün sonra, Tata Danışmanlık Hizmetleri’nin eski CEO’su ve Genel Müdürü Başkan S Ramadorai. Vakıf Cuma günü gerçekleri ve alınan önlemleri açıkladı.
Bir basın açıklamasında “Vakıf, NCW’den halihazırda alınmış olan önlemleri değerlendirmesini istedi ve NCW yeterlilikten memnun kalmazsa, Vakfın daha fazla soruşturmayı memnuniyetle karşılayacağını” söyledi.
Vakıf ayrıca, Birlik Kültür Bakanlığı da dahil olmak üzere ilgili makamlara iddiaların asılsız olduğunu bildirdi” dedi.
Komite, 22 Mart’ta bazı medya organlarının erkek öğretim üyeleri tarafından cinsel taciz iddialarını yayınlamasının ve ayrıca müdür Revathi Ramachandran’ın onu koruduğunu söylemesinin ardından tweet atmıştı. Komisyon, eyalet DGP’sinden şikayetleri araştırmasını ve bunlara karşı işlem yapmasını istedi.
Vakıf Cumartesi günü medyaya tutumunu açıklayan bir açıklama yaptı. Son aylarda vakfın işlevini karalayan, güvenilirliğini karalayan ve bazı öğretim üyelerini hedef alan sosyal medya paylaşımları aracılığıyla bir “haydut kampanyası” yürütüldüğünü söyledi. Müdür, iki öğretim üyesi ve deneyimli bir avukat suo motu’dan oluşan iç şikayetler komisyonu, sosyal medyadaki iddialara dayanarak soruşturma başlattı. Açıklamada, “Cinsel tacizi önleme yönergeleri kapsamında aktif bir şikayet bulunmamakla birlikte, iki buçuk ay boyunca detaylı bir soruşturma yürütüldü ve iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğu tespit edildi.”
“Guru ve shishya arasındaki ilişki kutsaldır, özellikle de bu öğrenciler, vakfın onları koruyacağına ve kollayacağına tam bir güven duyarak ebeveynleri tarafından bize emanet edildiğinde,” dedi ve vakfın sözünü tuttuğunu da sözlerine ekledi. her sanatçı, öğrenci ve personel için kapsayıcı ve güvenli bir alan sağlamak.